Quantcast
Channel: קרוסאובר | שטח
Viewing all 1547 articles
Browse latest View live

ניסאן קשקאי WAZE כבר בפנים

$
0
0

ניסאן מציעה ללקוחות קשקאי לבחור חבילות בהתאמה אישית. החבילות, שמקורן מעולמות תוכן שונים כוללות:

ניסאן קשקאי ואתם אוהבים אותו. עכשיו עם כמה אפשרויות להתאמה אישית. צילום: פז בר

ניסאן קשקאי ואתם אוהבים אותו. עכשיו עם כמה אפשרויות להתאמה אישית. צילום: פז בר

אז מה עשה ניסאן קשקאי במבחן השוואתי מול סובארו פורסטר, מאזדה XC5 ו-מיצובישי אאוטלנדר?

חייבים לספר לכם כי ניסאן קשקאי החדש נחשף בסתיו

חבילת בטיחות: מערכת Mobileye  למניעת תאונות, מצלמת דרך וחיישן תזכורת לשמירה על ילדים.

חבילת Connect: מערכת מולטימדיה עם מסך מובנה הכוללת את תכנת הניווט Waze, מצלמת רוורס ודיבורית בלוטות'. רשת אלחוטית Wifi פנימית.

"מתי מגיעים?" חבילת שקט להורים או בידור לילדים. אחת מאופציות האיבזור של ניסאן קשקאי. צילום: יח"צ

"מתי מגיעים?" חבילת שקט להורים או בידור לילדים. אחת מאופציות האיבזור של ניסאן קשקאי. צילום: יח"צ

חבילת Media: מסכי וידאו אחוריים ואוזניות איכותיות.

חבילת Sound: מגבר דיגיטלי וסאבוופר עוצמתיים – בדגש על "עוצמתיים" כן?

חבילת Design: מדרגות צד ומסיטי רוח.

ניסאן קשקאי ואתם אוהבים אותו. תא הנהג מסגיר את הגיל של הדגם ולנו מזכיר כי המחליף כבר הוצג. צילום: פז בר

ניסאן קשקאי ואתם אוהבים אותו. תא הנהג מסגיר את הגיל של הדגם ולנו מזכיר כי המחליף כבר הוצג. צילום: פז בר

גרסה זו של הקשקאי מצטרפת אל הג'וק והמייקרה המאפשרות התאמה אישית של הרכב לנוהג בו, לפי בחירתו, צרכיו וטעמו האישי.

את הגרסה החדשה ניתן להשיג באולמות התצוגה של ניסאן החל מ – 127,900 ₪


יונדאי ix35 מתעדכן ובא

$
0
0

הידעת: אם תהפכו את המסך או את הדף ותסתכלו על שמו של כלי הרכב הזה של יונדאי, ix35, תראו שכתוב שם… כן, יש שם סימן קריאה בסוף. ובכן, יונדאי ix35 מגיע אלינו אחרי מתיחת פנים קלה, כארבע שנים לאחר חשיפתו בתערוכת פרנקפורט הגרמנית, ב-2009.

יונדאי iX35 מתעדכן. מתיחת פנים מעודנת, נורות LED, חישוקי גלגלים ומחירים חדשים. צילום: יונדאי

יונדאי iX35 מתעדכן. מתיחת פנים מעודנת, נורות LED, חישוקי גלגלים ומחירים חדשים. צילום: יונדאי

חיצונית, נדרשת ראייה חדה כדי לזהות את השינויים. העדכונים המרכזיים נמצאים ביחידות תאורה קדמיות חדשות שכוללות מעתה נורות LED וגם מיקוד טוב יותר לפנס הראשי. גם בפנסים האחוריים שולבו נוריות LED חסכוניות, אם כי כאן כבר מדובר בתוספת שמצורפת לדגמים שמעל לדגם הבסיס. הדגמים הללו זוכים לעדכון חיצוני נוסף בדמות גלגלי מגנזיום בקוטר 18 אינץ'.

יונדאי iX35 מתעדכן. איכות החומרים משופרת, ויש מולטימדיה, נווט ובלוטות' מקוריים. צילום: יונדאי

יונדאי iX35 מתעדכן. איכות החומרים משופרת, ויש מולטימדיה, נווט ובלוטות' מקוריים. צילום: יונדאי

בתוך תא הנוסעים השינויים מהותיים יותר: אצל כלמוביל היבואן מבטיחים שכעת יונדאי ix35 איכותי יותר ברמת איכות החומרים ובידוד הרעשים. נוסף על כך, בתוך תא הנוסעים נוספה סדרה של אביזרים מקוריים ובהם מערכת מולטימדיה עם ניווט, מצלמת נסיעה לאחור וחיבוריות בלוטות', בקרת שיוט סטנדרטית ותאורת LED גם בתוך תא הנוסעים.

שינוי נוסף בדגם המעודכן של יונדאי ix35 הוא התאמת מנוע הבנזין 2.0 ליטר לתקן אירופי מתקדם יותר. המשמעות, על הנייר, היא הפחתה בכוח (מ-163 ל- 154 כ"ס) ושינויים קלים בצריכת הדלק (פחות חסכוני בעיר, יותר חסכוני מחוצה לה). מחברת כלמוביל נמסר ל"שטח" כי לצד הפחתה בעוצמת המנוע שופר גרף גמישות הכוח וכי פעולת המנוע המעודכן מעודנת וחלקה יותר.

יונדאי iX35 מתעדכן. פנסי LED מצאו דרכם גם לאחוריים - המחיר החל מ-151 אלפי שקלים. צילום: יונדאי

יונדאי iX35 מתעדכן. פנסי LED מצאו דרכם גם לאחוריים – המחיר החל מ-151 אלפי שקלים. צילום: יונדאי

מסלול טיול עם יונדאי iX35

מחירו של דגם הבסיס, יונדאי ix35 פריים (Prime) שכולל מנוע בנזין בנפח 2.0 ליטר והנעה קדמית, עומד על כ-151 אלף שקלים. הגרסה העליונה, יונדאי ix35 עלית (Elite), עם מנוע בנזין בנפח 2.4 ליטר והנעה לכל הגלגלים זכתה להוזלה קלה ובמקום כ-205 אלף שקלים, אחרי מתיחת הפנים היא עולה כ-200 אלף שקלים.

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו

$
0
0

ישבתי על רגבי אדמה חומים וגדולים בלב עמק יזרעאל. האוויר החם מתערבל סביבי, מדגדג בחיזיון תעתועים את תלתלי הכותנה הלבנים בשדה לידי. מאחוריי חורשת אקליפטוסים מפטפטת ברחש עלים שמתחיל בכל יום בצהריים בדיוק באותה השעה כשהבריזה מגיעה סופסוף מהים ומרימה את המחנק מהשדות הרחבים. צב מים קצן מוציא חרטום מחודד וסקרן לשמע פיצפוצים לא מוכרים – אולי משהו חדש וטעים לאכול – הוא בטח חושב לעצמו. אבל מהארוחה הזו הוא לא ירצה לטעום. מלא הפה סגסוגת אלומיניום רותחת אינה מתכון לחיים ארוכים בביצה. הוא מבין זאת ומים נעלם במים העכורים של אחד הפלגים שמגיעים לבסוף לקישון. כאן, לא רחוק מזירת הניצחון של דבורה (הנביאה) וברק (הקצין), אשר שיקעו את מרכבות הברזל של סיסרא  – רמטכ"ל צבא חצור – בבוץ של העיימק. אבל מרכבת הברזל הזה היא סיפור אחר לגמרי.

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו. האם זה הקרוסאובר הכי טוב בישראל? בין רגבי עמק יזרעאל עם שילוב מדהים של רכב פנאי משפחתי ומכונת נהיגה מתגמלת. צילום: רמי גלבוע

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו. האם זה הקרוסאובר הכי טוב בישראל? בין רגבי עמק יזרעאל עם שילוב מדהים של רכב פנאי משפחתי ומכונת נהיגה מתגמלת. צילום: רוני נאק

קטע ממסלול המבחן בעמק יזרעאל

איך התמודד סובארו פורסטר מול טויוטה ראב-4, פורד קוגה, פולקסווגן טיגואן?

סובארו טורבו

צמד המילים הזה מגלם בתוכו הרבה מסורת ואדרנלין אצל מי שמכיר ואוהב מכוניות והוא תמיד מתקשר לעולמות של ביצועים ולא אחת אף מגדיר אותם. והפורסטר טורבו – הוותיק בז'אנר הקרוסאוברים – הוא אמת המידה בעניין. כבר פעמיים עימתנו את אחיו צנועי המפרט מול המיטב שיש לסגמנט להציע – ופעמיים הפורסטר האטמוספרי הביס אותם. והוא עשה זאת בשילוב של חלל פנים נדיב, צריכת דלק טובה, מתלים מדהימים ויכולת שטח הטובה ביותר בקבוצה. והפורסטר טורבו, ניצב חצי קומה מעל לקבוצה הזו. ולא רק במחיר הנושק ל-270 אלפי שקלים, אלא גם באיבזור והביצועים.

והאיבזור כולל מחשב דרך משוכלל עם עמודי מידע רבים ויכולת לנתח כמעט כל שלב בנהיגה, ריפודי עור מקוריים, גג שמש ענקי, חיישני תאורה וגשם, ועוד רשימה ארוכה של פריטים ייחודיים לדגם כמו כניסה ללא מפתח ודלת תא מטען חשמלית. בתחום הבטיחות המפרט זהה לכל הדגמים וכולל 7 כריות אוויר, עיגונים למושבי בטיחות, בקרת משיכה ויציבות וכל מה שצריך כדי לקבל 5 כוכבי בטיחות.

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו. כיול המתלים, השלדה והבלמים שונה ומהודק יותר מהגרסאות האחרות. צילום: סובארו

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו. כיול המתלים, השלדה והבלמים שונה ומהודק יותר מהגרסאות האחרות. צילום: סובארו

ההבדל החיצוני הוא בפגושים, חישוקי הגלגלים בקוטר 18 וניצנוץ מהפנט של פנסי קסנון. אבל כל הטוב הזה נדחק לשוליים כשמגיעים לקרביים. תחת מכסה המנוע תגלו מנוע טורבו חדש – בתצורת בוקסר כמובן. כבר לא 2.5 ל' בעייתי אלא בנפח 2.0 ל' עם הזרקת דלק ישירה ומגדש טורבו חכם. התפוקה עומדת על 240 כ"ס ו-37 קג"מ. תיבת הילוכים רציפה מעבירה את הכוח להנעה כפולה-קבועה במיטב המסורת של סובארו ואין יחס העברה קצר (הכוונה היא ל-LOW). החידוש בדור הזה של הפורסטר הוא מתג X-מוד המודיע למערכת ההנעה כי הפורסטר נמצא בשטח וזה מצידו מעלה את הכוננות של כל מה שקשור לאחיזה והגבלת החלקה לרמה היסטרית למדי. אין טיפונת סיחרור והפורסטר מטפס כמו חרדון בכל מעט טכני ככל שיתירו לו זוויות המרכב. הגבלת המהירות במורד מופעלת אוטומטית וזו חוסכת לך לחיצות מיותרות ומסוכנות במורד דרדרת חלקלק ובוגדני.

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו. איכות החומרים שופרה מאד ביחס לדור היוצא. תנוחה הנהיגה גבוהה והראות החוצה מצויינת. צילום: סובארו

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו. איכות החומרים שופרה מאד ביחס לדור היוצא. תנוחה הנהיגה גבוהה והראות החוצה מצויינת. צילום: סובארו

מהצד השני של הטורבו יש מתגי S  קטנים וחסרי יומרות על גלגל ההגה לצד מיתוג אנונימי של בקרת השיוט, והשמע. לחיצה על אחד מאלו יעלה את הטמפרמנט לרמה פסיכית ממש. הפורסטר יהפוך אותו מקרוסאובר משפחתי מנומס, לבועל כבישים, מיישר פיתולים ומעליב גרמניות באופן המוכר רק לחובבי רפליקות הראלי של פעם. תיבת ההילוכים הרציפה מתחלקת מחשבית ל-שמונה יחסי העברה, אפשר לדלג ביניהם גם עם משוטים בגב גלגל ההגה, והמנוע ימשיך לדחוס, ולדחוף ולמשוך למחוזות שיגרמו לכל "soccer mom" לבעתה – אם רק תלחץ על המתג ההוא כמובן. נהג ש"יודע את העבודה" יתוגמל עם הקרוסאובר הדינאמי ביותר שיש – אם בביצועים או התנהגות כביש (כ-7 ש' ל-100 קמ"ש).

מהצד השימושי יותר של המטבע, מנצל הפורסטר היטב את בסיס הגלגלים הארוך יותר של השלדה החדשה. אמנם 264 ס"מ זה לא מאד ארוך (בהשוואה ליונדאי i35 ולטויטה קורולה החדשה בסיסי גלגלים של 270 ס"מ) אבל בזכות התקרה הגבוהה ותכנון טוב של חלל הפנים מתקבל מושב אחורי מרווח מאוד, עם אפשרות לכוון את זווית המשענת וכן תא מטען ענקי בנפח 488ל'.

פורסטר ההדגמה צויד במולטימדיה מקומית אשר שולבה באינטגרציה טובה מאוד לתוך פתחי הדאבל DIN בדשבורד. חוצמזה יש גם מצלמת רוורס מקורית, בלוטות' מקורי ועוד. צריכת דלק היא תמיד נקודה בעייתית במנועי טורבו – בוודאי כשהם מגיעים בחבילה שרירית כזו. בפורסטר טורבו זה מטופל על ידי מפות ניהול המנוע השונות. כך שאם תנהגו לפי המספרים שעל השלטים תגיעו לצריכת דלק ממוצעת של 10 ואפילו 11 ק"מ לליטר. במצב הכי מחודד – כשכל הרסנים הותרו – גם 4 ק"מ לליטר הם מציאותיים.

מבחן רכב סובארו פורסטר. מתג X-מוד, הופך את זולל האספלט לחרדון סלעים יעיל מאד. במקביל מפעיל אוטומטית את הגבלת המהירות במורד. צילום: רמי גלבוע

מבחן רכב סובארו פורסטר. מתג X-מוד, הופך את זולל האספלט לחרדון סלעים יעיל מאד. במקביל מפעיל אוטומטית את הגבלת המהירות במורד. צילום: רוני נאק

לעזוב את העמק

טסתי בשבילי העמק, נהנה ממידיות הכוח, האחיזה בקרקע ותגובות השלדה המחודדות. עזבתי אותו לטובת קטע טכני, דרדרתי ומדורג באיזור עמק השלום מעל לקיבוץ הזורע – וזה, מניף חישוקי 18 לאוויר, מרים רגל, וממשיך באדישות בכיוון. נגמרו המדרגות, התחיל הכביש והקצב עולה, ועולה ועולה, מפיק אנחות מאמץ מהצמיגים הרחבים, והנאה ממני. איזה כיף היו פעם המכוניות של סובארו והנה אחת בה ה-DNA ההוא לא עומעם על ידי הפוליטיקלי קורקט.

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו. ככל שתפחת האחיזה כך יעלה ויפרח הפורסטר טורבו. צילום: סובארו

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו. ככל שתפחת האחיזה כך יעלה ויפרח הפורסטר טורבו. צילום: סובארו

פורסטר טורבו ניצב מעט מעל לסגמנט הקרוסאוברים העממיים לאלו הפרימיום המתחילים מכ-300 אלפי שקלים. יש בו את האיכות הכוללת והאיבזור של מותג פרימיום עם יכולת דינאמית מרשימה מאד ובעיקר משרעת יכולת רחבה מאד – אולי הכי רחבה שאני מכיר מחוץ להקשר של מתלי אוויר וטריין ריספונס. לרוב איני נוטה לצאת בהצהרות שכאלו – לא כך הפעם – מכיוון שלטעמי זהו הקרוסאובר הכי טוב בישראל. ונכון הוא יקר אבל נורא כיפי.

הכירו: פורשה מקאן

$
0
0

בהתחלה היינו בשוק על כי פורשה, יצרן רכבי הספורט-כביש המופלאים מייצר קרוסאובר רכב פנאי גבוה (פורשה קאיין). אחר כך היינו בשוק מזה שרוכשי פורשה קונים הרבה יותר קאיינים מרכבי ספורט-כביש מופלאים של פורשה. אז עכשיו הגיע הזמן לחטוף שוק מזה שהגרמנים מרחיבים את היצע רכבי הפנאי עם אחד קומפקטי שייקרא "פורשה מקאן" (Porsche Macan). והספקנים למיניהם מוזמנים להיכנס למיני-סייט שמאותת על בואו הקרב, שמתחיל בתמונת סילואט מבטיחה ותחתיה הכיתוב, Der neue Macan. וממשיך בתמונות ואף חושף בזהירות טפח על הרקע הטכנולוגי של רכב הפנאי.

פורשה מקאן. הבסיס הוא פלטפורמה ג'נרית של קבוצת פולקסוואגן, הד.נ.א של פורשה מוזרק פנימה. אצלנו ב-2014. צילום: פורשה

פורשה מקאן. הבסיס הוא פלטפורמה ג'נרית של קבוצת פולקסוואגן, הד.נ.א של פורשה מוזרק פנימה. אצלנו ב-2014. צילום: פורשה

מסלול טיול אופניים לסופ"ש רטוב

"בנינו את מה שתמיד בנינו: מכונית ספורט. חמש דלתות, חמישה מושבים ועדיין אינטימית עם הכביש". בנימה אפולוגטית-משהו מסבירים אנשי פורשה כיצד קרה שמומחיות הכביש ממשיכה לעבור לטעם השטח-למראה האמריקאי, שהתרחב כבר מזמן לעולם הרכב, כולל ישראל.

לא הרבה מידע טכני נחשף בשלב זה בעולם, אבל אפשר להעריך שפורשה מקאן יתבסס על פלטפורמת אאודי Q5, מבית קונצרן פולקסוואגן שהוא בעלי פורשה. צירי הגלגלים של מקאן עשויים מחומרים קלים, הכיול של פעולת המתלים הוא באווירה ספורטיבית מעולם הכביש והגלגלים האחוריים רחבים יותר מהקדמיים.

פורשה מקאן. הבסיס הוא פלטפורמה ג'נרית של קבוצת פולקסוואגן, הד.נ.א של פורשה מוזרק פנימה. אצלנו ב-2014. צילום: פורשה

פורשה מקאן. הבסיס הוא פלטפורמה ג'נרית של קבוצת פולקסוואגן, הד.נ.א של פורשה מוזרק פנימה. אצלנו ב-2014. צילום: פורשה

מבלי לחשוף זאת רשמית, הדיווחים הם כי פורשה מקאן יוצע בשלב ראשון בגרסאות S וטורבו, שתיהן עם צמד מגדשי טורבו, עם מנועי V6 בנפח 3.0 ו-3.6 ליטר והספקים של 335 ו-394 כ"ס בהתאמה. המחירים בארה"ב ינועו בין 52 ל-75 אלף דולר (184-265 אלף שקלים). מחיר הבסיס הזה דומה למחיר הבסיס של מכונית הספורט פורשה קיימאן, שמחירה בישראל מתחיל ב-540 אלף שקלים.

פורשה מקאן. הבסיס הוא פלטפורמה ג'נרית של קבוצת פולקסוואגן, הד.נ.א של פורשה מוזרק פנימה. אצלנו ב-2014. הכינו את הארנקים. צילום: פורשה

פורשה מקאן. הבסיס הוא פלטפורמה ג'נרית של קבוצת פולקסוואגן, הד.נ.א של פורשה מוזרק פנימה. אצלנו ב-2014. הכינו את הארנקים. צילום: פורשה

פורשה גדולה עליכם? נסו סוזוקי קרוסאובר

פורשה מקאן ייוצר בלייפציג, גרמניה, אבל המקום הטבעי להשקה העולמית שלו נמצא בארה"ב, בתערוכת לוס אנג'לס ליתר דיוק. ההשקה תיערך במהלך החודש הבא, נובמבר 2013. בראשית 2014 כבר צפויים ראשוני הלקוחות בעולם לקבל את פורשה מקאן החדש, וסביר שלא יעבור זמן רב עד שיופיע גם בישראל.

מיצובישי מתרחב לשטח

$
0
0

כשהיצרנים היפנים מעוניינים להתפרע בעיצובי רכב חריגים ושונים מהמקובל ביבשות המערב, הם מתפרעים ולוקחים את התוצאות לבמות תערוכת הרכב הבינלאומית של טוקיו, יפן. מיצובישי אינו שונה בעניין הזה ולצד מגוון גדול של כלי רכב, הוא מביא לתערוכה שלושה רכבי פנאי, בשלושה גדלים וטעמים שונים – אם כי שלושתם מונעים כך או אחרת במערכת הנעה היברידית. כל השלושה עתידניים למראה, אבל שלושתם גם אמורים לרמוז באופן די ברור על כיוונים בעיצוב כלי רכב קונקרטיים לגמרי.

מיצובישי בתערוכת טוקיו. התמקדות בערכי הליבה של מיצובישי וקו חדש של מוצרים מלהיבים. צילום: מיצובישי

מיצובישי בתערוכת טוקיו. התמקדות בערכי הליבה של מיצובישי וקו חדש של מוצרים מלהיבים. צילום: מיצובישי

מיצובישי GC-PHEV. פג'רו הבא?

בין שחלפו 7 שנים מאז שהושק הדור הנוכחי של מיצובישי פג'רו ובין אם נכונה הטענה שהדור הנוכחי הוא רק מתיחת פנים מקיפה לדור הקודם, שהוצג עוד באלף הקודם (1999), אזי רכב השטח הגדול והפופולארי כבר עומד לפני החלפה. רכב הקונספט הגדול, מיצובישי GC-PHEV עשוי בהחלט לרמוז על הדור החדש שבדרך.

מיצובישי בתערוכת טוקיו. אחרי שבע שנים האם כך ייראה פאג'רו חדש? צילום: מיצובישי

מיצובישי בתערוכת טוקיו. אחרי שבע שנים האם כך ייראה פאג'רו חדש? צילום: מיצובישי

האותיות הרבות בשמו הן ראשי התיבות הבאות: Grand Cruiser – Plug-in Hybrid Electric Vehicle, או בתרגום חופשי לעברית: כלי רכב לצליחת מרחבים בטכנולוגיה היברידית נטענת. במקרה של ה-GC, מנוע חשמלי חזק אמור להניע את הגלגלים האחוריים ומנוע בנזין V6 בנפח 3.0 ליטר מניע את הקדמיים. שני המנועים יפעלו במקביל, אולם מנוע הבנזין מיועד גם לתחזק את המנוע החשמלי, והכל כדי להפחית צריכה וזיהום.

מיצובישי XR-PHEV. ה-ASX הבא?

אנחנו, בישראל, לא ממש מכירים את מיצובישי ASX, שנקרא גם RVR או פג'רו ספורט, אבל כלי הרכב הזה בכל זאת חשוב עבורנו. מיצובישי ASX הוא, במידה רבה, המתחרה מבית היצרן היפני לכלי רכב כמו שברולט טראקס או סקודה ייטי. במחצית השנייה של 2014 הוא אף צפוי להגיע לישראל. רכב הקונספט, מיצובישי XR-PHEV מרמז, ככל הנראה, על הכיוון של מחליף מיצובישי ASX.

מיצובישי XR-PHEV.  האם זה המבשר של רכב פנאי קומפקטי אשר יחליף את ה-ASX? האם הוא יגיע גם לישראל? צילום: מיצובישי

מיצובישי XR-PHEV. האם זה המבשר של רכב פנאי קומפקטי אשר יחליף את ה-ASX? האם הוא יגיע גם לישראל? צילום: מיצובישי

מטבע הדברים, הגם שמיצובישי XR-PHEV הוא כלי רכב היברידי נטען, כאן מנוע הבנזין קטן משמעותית. זהו מנוע טורבו בנזין בנפח 1.1 ליטר בלבד, עם הזרקת בנזין ישירה. המנוע הזה מצורף למנוע חשמלי ולסוללה גדולה ונראה שהיצרן היפני מאותת כאן על מערכת היברידית נטענת שתוצע עם מגוון גדול של כלי רכב זולים משמעותית מהמקובל כיום.

מיצובישי AR. מיקרו-קרוסאובר

רכב הקונספט הקטן מהשלושה נקרא AR, ראשי תיבות של "Active Runabout", והוא אינו כולל מערכת הנעה היברידית כלל. ובכל זאת, הנקודה המעניינת במערכת ההנעה שלו נמצאת באותו מנוע טורבו-בנזין הזרקה ישירה בנפח של 1.1 ליטר בלבד. המנוע הזה מוצב בכלי הרכב הזה והוא מיועד להתחרות במנועי הטורבו האירופים הקטנים שמחליפים מנועים גדולים ומספקים צריכת דלק וזיהום אוויר מופחתים.

מיצובישי AR. רכב פנאי קומפקטי (על בסיס פלטפורמה סגמנט B) לתחרות מול ניסאן ג'וק ודומיו - מוצר מאד רלוונטי צילום: מיצובישי

מיצובישי AR. רכב פנאי קומפקטי (על בסיס פלטפורמה סגמנט B) לתחרות מול ניסאן ג'וק ודומיו – מוצר מאד רלוונטי צילום: מיצובישי

נוסף על מערכת ההנעה, מיצובישי AR רומז על התוכנית של היצרן היפני להתחרות בסגמנט העתידי של הקרוסאוברים המיקרוניים, שאליהם צפויים להיכנס פולקסוואגן, סקודה, סיאט ואחרים.

תוצאות ריסוק לקרוסאוברים החדשים

$
0
0

המון טעמים יש כיום לרכבי הפנאי – אבל בסטנדרטים של בטיחות הם די אחידים, כך נראה, ולטובה. סדרה חדשה של מבדקי בטיחות מטעם איגוד הבטיחות האירופי הרשמי, יורו NCAP, מוכיחה את הנקודה. ארבעה כלי רכב, מהם שלושה רכבי פנאי, השתתפו בסדרת המבדקים המפרכים של האיגוד, וכולם דורגו בדירוג הגבוה של חמישה כוכבי בטיחות.

ג'יפ צ'ירוקי החדש במבחן ריסוק. המותג אמריקאי, הפלטפורמה איטלקיה. צילום:NCAP

ג'יפ צ'ירוקי החדש במבחן ריסוק. המותג אמריקאי, הפלטפורמה איטלקיה. צילום:NCAP

שלושת רכבי הפנאי שדורגו בחמישה כוכבים במבחני הריסוק הם ג'יפ צ'רוקי, סוזוקי SX4 החדש, שנקרא בישראל "קרוסאובר" וגם פיז'ו 2008. מעניין לציין ששלושת רכבי הפנאי הללו ממחישים את הגיוון בתחום הזה. השלושה מתפלגים בארץ המוצא של המותג שלהם: ג'יפ מאמריקה, סוזוקי מיפן ופיז'ו מצרפת/אירופה. השלושה גם מראים שארץ המוצא לא ממש משנה – ג'יפ צ'רוקי מבוסס על פלטפורמה של אלפא רומיאו ושל פיאט האירופים, סוזוקי קרוסאובר פותח במחשבה על אירופה וגם מיוצר בהונגריה שבאירופה, ופיז'ו 2008 הוא אירופי מאירופה.

התפלגות נוספת בין שלושת רכבי הפנאי היא בגישה בסיסית שונה שמובילה אותם לאותו מקום: הצ'רוקי הוא ג'יפון קומפקטי, שאמור להתחרות במידה מסוימת גם בכלי רכב כמו טויוטה ראב4 או יונדאי iX35. סוזוקי קרוסאובר הוא גרסה "קשוחה" למכונית משפחתית סטנדרטית קומפקטית ופיז'ו 2008 מבוסס בכלל על מכונית סופר מיני – פיז'ו 208. בשורה התחתונה – בשלושת המקרים מדובר בקרוסאוברים רכרוכיים, במונחים של שטח, והם אמורים להוות חלופה קולית למכונית המשפחתית.

המבחנים הכלולים בסדרה, שכל אחד מהם כולל ציון נפרד: בדיקת הגנה על נהג ונוסע בוגרים, בדיקת ההגנה על ילד חגור ברכב, מבחן הפחתת הפגיעה בהולך רגל במקרה של דריסה וספירת מערכות הבטיחות ברכב.

סוזוקי קרסואובר מבחן ריסוק. קיבל את הציון הגבוה ביותר מבין רכבי הפנאי שנבחנו בסבב הזה. צילום: NCAP

סוזוקי קרסואובר מבחן ריסוק. קיבל את הציון הגבוה ביותר מבין רכבי הפנאי שנבחנו בסבב הזה. צילום: NCAP

כל אחד משלושת רכבי הפנאי ביצע היטב במבדקי הריסוק העדכניים, והוכיח כי הוא צפוי לספק הגנה מצוינת לנהגים ונוסעים חגורים ברכב. סוזוקי קרוסאובר קיבל את הציונים הגבוהים ביותר בתוך דירוג חמשת הכוכבים המרבי, עם ציון של 92 מתוך 100 בהגנה על מבוגרים, ציון 80 בהגנה על ילדים, 72 בהגנה על הולך רגל ו-81 מתוך 100 על מערכות הבטיחות המצורפות. ג'יפ צ'רוקי זכה לציונים קרובים, אולם ההגנה על הולך רגל מעט טובה פחות – 67, וספירת המערכות הביאה לציון 74. פיז'ו 2008 זכתה לציונים מעט טובים פחות בדרך כלל: 88 בהגנה על מבוגר, 77 בהגנה על ילד, 72 בהגנה על הולך רגל (כמו הסוזוקי) ו-70 בדירוג מערכות הבטיחות.

יצוין כי כלי רכב גבוהים מהמקובל, דוגמת שלושת רכבי הפנאי הללו, הם לעתים בטיחותיים יותר בזכות העובדה הזו. השינוי בגובה אינו משוקלל למעשה בציון וזה סוג של בונוס.

קיה ספורטאז'החדש החל מ-150 אלף שקלים

$
0
0

חברת טלקאר, יבואנית קיה מוטורס לישראל, מודיעה היום על תחילת השיווק של קיה ספורטאז' מעודכן.  בשינויים עדכונים קוסמטיים ומכאניים רבים. נעשו שינויים שנועדו להפחית את הרעש, הרעידות והנוקשות (NVH). ביניהם שימוש בשמשה קדמית חסינת-קול, עם שכבת ביניים דקה בין שתי שכבות הזכוכית המפחיתה את רעשי הרוח.

קיה ספורטאז' 2014. עדכונים קוסמטיים, עדכונים מכאניים רבים וגרסת איבזור חדשה המנגישה את רכב הפנאי של קיה לקהל רחב יותר. צילום: קיה

קיה ספורטאז' 2014. עדכונים קוסמטיים, עדכונים מכאניים רבים וגרסת איבזור חדשה המנגישה את רכב הפנאי של קיה לקהל רחב יותר. צילום: קיה

שיפורים הנדסיים נוספים נועדו על מנת להפחית את הרעידות – תת השלדה הקדמית מותקנת על תותבים (ולא מוברגת ישירות למרכב), נוסף גל ביניים לשרשרת ההנעה כדי ליצור סימטריה בין גלי ההנעה, תושבת תיבת ההילוכים קשיחה יותר ומבודדת יותר כדי להפחית עוד יותר את רמת הרעד בתא הנוסעים.

קיה ספורטאז' 2014. עדכונים קוסמטיים, עדכונים מכאניים רבים וגרסת איבזור חדשה המנגישה את רכב הפנאי של קיה לקהל רחב יותר. צילום: קיה

קיה ספורטאז' 2014. עדכונים קוסמטיים, עדכונים מכאניים רבים וגרסת איבזור חדשה המנגישה את רכב הפנאי של קיה לקהל רחב יותר. צילום: קיה

שינויים נוספים לשלדה ולמערכת המתלים משפרים עוד יותר את איכות הנסיעה, התנהגות הכביש וביצועי ה-NVH. עם כיול קפיצים, בולמי-זעזועים ומוטות מייצבים חדש כדי לשלוט טוב יותר בתנודות המרכב והתנהגות הכביש. יש מערכת בקרת יציבות אלקטרונית (ESP) משופרת, המשלבת כעת מערכת בקרת יציבות הגרור TSA והגנה מפני התהפכות ROP.

קיה ספורטאז' 2014. עדכונים קוסמטיים, עדכונים מכאניים רבים וגרסת איבזור חדשה המנגישה את רכב הפנאי של קיה לקהל רחב יותר. צילום: קיה

קיה ספורטאז' 2014. עדכונים קוסמטיים, עדכונים מכאניים רבים וגרסת איבזור חדשה המנגישה את רכב הפנאי של קיה לקהל רחב יותר. צילום: קיה

הספורטאז' מצויד מעתה במנוע בנזין 2.0 ליטר GDI חדש מסדרת NU ומשודך לתיבת הילוכים אוטומטית עם שישה הילוכים והנעה 2WD, הזרקת הדלק ישירה, תזמון שסתומים משתנה כפול וסעפת יניקה משתנה. התפוקה עומדת על  166 כ"ס ב-6,200 סל"ד (עליה של 3 כ"ס מ-163 ביחס לדגם הקודם) ו- 20.9 קג"מ ב-4,000 סל"ד (עליה של 1.2 קג"מ ושיפור בזמינות הכוח ב-200 סל"ד ביחס לדגם הקודם).

קיה ספורטאז' 2014. עדכונים קוסמטיים, עדכונים מכאניים רבים וגרסת איבזור חדשה המנגישה את רכב הפנאי של קיה לקהל רחב יותר. צילום: קיה

קיה ספורטאז' 2014. עדכונים קוסמטיים, עדכונים מכאניים רבים וגרסת איבזור חדשה המנגישה את רכב הפנאי של קיה לקהל רחב יותר. צילום: קיה

לרמות הגימור הקיימות נוספת גרסת URBAN במחיר 149,900 ₪. גרסה זו כוללת חלונות חשמליים, חישוקי 16" וצמיגי 215/70, הגה וידית הילוכים בציפוי עור, תאורת פנייה SBL, חיישן גשם, בקרת לחץ אויר בצמיגים ועוד.  הדגם כולל מערכת מולטימדיה תקנית.

LX – נוסף חלון גג חשמלי פנוראמי מחיר 165,900 ₪

EX – נוספו חישוקים 18", ריפודי עור מלאים ומולטימדיה. מחיר 174,900 ₪

למבחן הרכב של קיה ספורטאז'

קחו קיה ספורטאז' לבקר את שמשון הגיבור!

יהודה בר נתן, מנהל השיווק והמכירות בטלקאר מציין: "הקיה ספורטאז' 2014 החדש, שמיוצר במפעל ז'ילינה של קיה בסלובקיה מגיע לישראל עם שורה של שדרוגים ביחס לדגם הקודם וכן

בגרסה חדשה לגמרי, ספורטאז' URBAN.  אנחנו שואפים למובילות בסגמנט ואנחנו מאמינים שיש לנו את כל הכלים הנדרשים לכך".

מבחן רכב: שברולט טראקס מול ניסאן ג'וק מול פיג'ו 2008 מול רנו קפצ'ור מול סוזוקי קרוסאובר

$
0
0

כבר דשנו בנושא הזה הרבה יותר מפעם אחת. רכבי השטח הגדולים הולכים ונכחדים, סגמנט הפרימיום עמוס ברכבי פנאי משובחים אשר סוחפים לסיפונם אנשי סדאנים מושבעים, רכבי פנאי כבר מזמן הפכו לתחליף לגיטימי לרכב מנהלים ועתה סגמנט הג'יפונים הקטנים כובש במהירות קרקע בסגמנט חסין הכדורים של המשפחתיות.

וזה, אם תשאלו אותי, מצב בו כולם מנצחים. ראשית הלקוחות אשר מקבלים רכב פנאי ו"לייף סטייל" במחיר של משפחתית 1.6ל' אפרורית וחסר מעוף וחשוב לא פחות יצרני הרכב מרוויחים יותר כסף מניצול יעיל יותר של הפלטפורמות הקומפקטיות (סגמנט B או סופרמיני) אשר יכולות להימכר במחירים של סגמנט C או "קומפקטיות". ואם יש מכנה אחד משותף לכל חמשת המכוניות שמבחן הזה הוא שכולן נשענות על השלדות של סגמנט B ועולות כמו מכוניות מסגמנט C. חומר למחשבה.

למבחן ריכזנו את חמשת השחקנים של הסגמנט הנחשק ביותר בשוק הרכב הישראלי. כשעד לסוף השנה הנוכחית עתידים להצטרף עוד כמה שחקנים משמעותיים מ-מאזדה, פורד ניסן ואחרים. התייחסו לזה כאל "תמונת מצב" של השוק הנוכחי.

המבחן התקיים רק על כבישים. בהיעדר הנעה כפולה לכלל המתמודדים. יחד עם זאת, בשל הצורך להישאר במידת מה נאמנים לשורשי השטח, לרוב המכוניות כאן מרווח גחון מספק, ואמצעי בקרת אחיזה אשר יאפשרו לכם לנדוד לשביל עפר מהודק ללא חשש. נציין כי רק הסוזוקי קרוסאובר מוצע עם גרסת הנעה כפולה.

 

מבחן רכב שברולט טראקס. מכונית קטנה שמרגישה כמו גדולה - לא במובן הטוב של הדבר. מנוע מחוספס, צריכת דלק גבוהה ומחיר רם. צילום: רוני נאק

מבחן רכב שברולט טראקס. מכונית קטנה שמרגישה כמו גדולה – לא במובן הטוב של הדבר. מנוע מחוספס, צריכת דלק גבוהה ומחיר רם. צילום: רוני נאק

שברולט טראקס – האכזבה

טראקס היה ההבטחה הגדולה של המבחן הזה. דגם קומפקטי מיצרן SUV וותיק ומשופשף – שברולט. אבל ייתכן כי דווקא ההצמדות העיקשת להטמיע DNA של שברולט בפלטפורמה B קוריאנית לא היה בכל זאת רעיון כזה מוצלח. הטראקס מצליח להיות מכונית קטנה שמרגישה כמו גדולה. הוא הגדול ביותר בממדיו החיצוניים, תנוחת הישיבה בו עמוקה והחלונות קטנים. מכסה המנוע נראה מאחרי ההגה – כמו בסוברבן (כמעט…).

גם בתנועה הוא מרגיש גמלוני. רך מדי, נוטה מדי וחסר ריסון מדי. למנוע 1.8 ל' (140 כ"ס ו-18.0 קג"מ) כוח ראשוני טוב אבל מהר מאד הופך למחוספס ולא נעים. הצימוד לתיבת הילוכים עם שישה יחסי העברה, בעלת אופי דומה, לא עושה לו טוב. בסופו של דבר מתקבלת חווית נסיעה לא מבריקה, עם רעידות מנוע ברמזור, רעש רם ולא נעים בתאוצות וגם צריכת דלק לא מבריקה (כ-10 קמל' משולבת).

בפנים תמצאו מולטימדיה מקורית בתוך סביבת נהג ונוסעים אפרורית לעין ובינונית באיכותה. הפיקוד על המיזוג נעדר בקרת אקלים. מצד שני מרווח הפנים טוב ותא המטען מציע נפח שימושי של 355ל'. בתחום הבטיחות נציין ששברולט טראקס הגיע ל-5 כוכבי בטיחות במבחן NCAP וכי הוא מצויד ב-6 כריות אוויר.

רכב המבחן עולה 136 אלפי שקלים – היקר ביותר במבחן הזה.

מבחן רכב ניסאן ג'וק. זקן החבורה עדיין נראה ומרגיש רלוונטי. צילום: רוני נאק

מבחן רכב ניסאן ג'וק. זקן החבורה עדיין נראה ומרגיש רלוונטי. צילום: רוני נאק

ניסאן ג'וק – המכנה המשותף הרחב

הג'וק לא זקוק להצגה מורחבת מדי. הוא הוצג בשלהי 09' וסחף אצלנו את הקהל במוזרות המגניבה שלו וברעננות שהביא לרחוב המסגר. ואם יש דבר מה שבלט בהקשר של המבחן הזה הוא שג'וק הזדקן היטב. הכוונה היא שהוא עדיין מרגיש במידה רבה רלוונטי בתוך החבורה הזו, וכדגם לקראת החלפה לא הייתי ממהר למחוק אותו מרשימת הקניות, במחיר הנכון כמובן. זו הסיבה שבעטיה ניסאן ג'וק הגיע למקום הרביעי במבחן הזה.

החידוש השיווקי של הג'וק בחודשים האחרונים היה חבילות התאמה אישית אשר משפרות גרפית את המראה המיוחד של הרכב. ומן החוץ עם חבילת כתום/שחור וספויילר אחורי הגו'ק נראה רלוונטי מתמיד. בפנים המצב שונה. העיצוב עדיין מרגיש רענן אבל איכות החומרים פחות מרשימה מבעבר.

חלל הפנים קטן ודחוס, שילוב של חלל מצומצם, מושבים עמוקים וחלונות קטנים. תא המטען מזערי ממש, ואפילו שנעזר ברצפה עמוקה מאד (צריך להשאיר את הרצפה במחסן בבית) יהיה לכם קשה למדי לקחת שתי מזוודות גדולות לשדה התעופה.

מנוע 1.6ל' מפיק 117 כ"ס ו-16 קג"מ – החלש בחבורה – ומחובר לתיבת הילוכים רציפה. לא מדובר כאן במפלצת תאוצות, אלא בביצועים סבירים בלבד וצריכת דלק משולבת של כ-12.0 קמל'. מורגש מחסור בכוח בכביש הררי, אבל מצד שני תכונות הניהוג של השלדה חביבות ביותר. אלו מצידן משתבשות בשל היגוי מנותק והשפעת כוח המנוע על ההיגוי (torque steer).

לג'וק חמישה כוכבי בטיחות, 6 כריות אוויר והוא עולה כפי שהגיע למבחן 135 אלפי שקלים.

 

 

מבחן רכב פיג'ו 2008. יותר סטיישן מעוצב מרכב שטח מרוכך. סובל מתיבת הילוכים נוראית. צילום: רוני נאק

מבחן רכב פיג'ו 2008. יותר סטיישן מעוצב מרכב שטח מרוכך. סובל מתיבת הילוכים נוראית. צילום: רוני נאק

פיג'ו 2008 – הכי סטיישן

ה-2008 לכשעצמו הוא רכב מקסים שמאד נהניתי במחיצתו במסגרת ההשקה העולמית. בעוד שאצלנו הוא משווק כג'יפון, קרוסאובר או רכב פנאי – באירופה מתעתדת פיג'ו ל-2008 תפקיד הרבה יותר רחב: להחליף את גרסת ה-SW של ה-207 שייצורה הופסק.

הפיג'ו היא הנמוכה ביותר במרווח גחונה, בתוך החבורה הנ"ל ואפילו שיש לה את כל האלמנטים הנחוצים במפרט כדי להיראות כמו ג'יפון מגניב – היא מתקשה לשכנע שאינה בעצם סטיישן. ויש לזה יתרונות רבים. חלל הפנים מרתק בקונספט העיצוב החדש של פיג'ו אשר מרחיק את לוח השעונים מגלגל הגה מוקטן. תחושת המרחב בתא הנהג מצויינת וכך גם המושב האחורי והכניסה הקלה אליו. תא המטען מציע 350 ל' למטען ושפת העמסה נמוכה ורחבה מקלה על העניינים כאן.

בתחום הדינאמי ה-2008 יכלה להבריק אלמלא תיבת ההילוכים המיושנת שהוצמדה אליה. למנוע 1.6ל' 125 כ"ס ו-16.5 קג"מ – וזהו אחד המנועים הטובים שיש בקבוצה. מנוע המתקשה להבריק בגלל אותה תיבת הילוכים. צריכת הדלק הממוצעת עמדה על כ-10.5 קמל' – בעיקר "בזכות" אותה תיבה.

חווית הנהיגה של פיג'ו 2008 הייתה מבריקה. משקל ההיגוי ודיוקו מצויינים, תגובות השילדה נכונות והריסון מדוייק. בהשקה בחו"ל ציינתי כי המנועים המרשימים ביותר היו דווקא מנועי הדיזל שלא מגיעים אלינו (מפאת המס הירוק) – וחבל.

ל-2008 חמישה כוכבי בטיחות, 6 כריות אוויר ומחירה כפי שנבחנה 133 אלפי שקלים.

 

מבחן רכב רנו קפצ'ור. הכי נאה, הכי טכנולוגי הכי מאובזר - היה לו פוטנציאל...צילום: רוני נאק

מבחן רכב רנו קפצ'ור. הכי נאה, הכי טכנולוגי הכי מאובזר – היה לו פוטנציאל…צילום: רוני נאק

רנו קפצ'ור – כמעט נכון

הקפצו'ר מגיע למבחן הזה כשכל הקלפים לטובתו. הוא מתבסס על הפלטפורמה החדשה של הקליאו, מצויד במנוע 1.2ל' טורבו מודרני עם 120 כ"ס אך חשוב מזה 19.4 קג"מ (כמו של מנוע 2.0ל' אטמוספרי!), תיבת הילוכים כפולת-מצמדים וחבילת עיצוב מקסימה. ובהרבה מובנים, בעיקר בפרמטר הכל-כך-חשוב בקבוצה הזו, של המראה והמסר שעובר, הקפצ'ור הוא הברקה. עד שמתחילים לנסוע בו ומגלים את החוליה החסרה – דינאמיות.

מקצה אחר מקצה הובס קפצ'ור על-ידי מתחריו למבחן. כשהוא מפסיד בשל השהיית טורבו ארוכה ביציאה מסל"ד סרק, ובהמשך מיחס העברה ארוך מאד של תיבת ההילוכים הרובוטית אשר לא מאפשר לכמעט 20 קג"מ לבוא לידי ביטוי. על הנייר זו הייתה המכונית שצריכה הייתה להיות הכי מהירה בפועל לא כך. אבל לא רק בקו ישר, גם בפיתולים הקפצ'ור התפזר, התקשה לשמור קו בפניה משובשת, וההיגוי סבל משילוב של חוסר משוב ורגישות יתר. בסופו של דבר גם צריכת הדלק לא הבריקה עם ממוצע של 10.5 קמל'.

רנו קפצ'ור מחזיק בחמישה כוכבי בטיחות מ-NCAP מצויד רק ב-4 כריות אוויר ועולה 135 אלפי שקלים.

 

מבחן רכב סוזוקי קרוסאובר. היה המכונית הטובה ביותר במבחן וגם התמורה הטובה ביותר לכסף. ילום: רוני נאק

מבחן רכב סוזוקי קרוסאובר. היה המכונית הטובה ביותר במבחן וגם התמורה הטובה ביותר לכסף. ילום: רוני נאק

סוזוקי קרוסאובר – הכי אוטו

ככל שנקפו הקילומטרים, הלך הקרוסאבור והתחבב על כולנו. המכונית שהיא הכי פחות ג'יפ ב-DNA שלה הכי פחות מוחצנת ומצוייצת, הלכה והתגלתה כמנצחת של המבחן ההשוואתי הזה.

קרוסאובר – רק שתדעו – הוא שם מקומי של הדגם הזה. בנכר הוא נקרא SX4 כמחליפו הרציף של הדגם מקבוצת B ו-B+ של סוזוקי. במונחי עיצוב, הסוזוקי נראה אפרורי ואינו מרתק כמו הג'וק או אלגנטי כמו הקפצ'ור. גם אין לו זהות משפחתית מובהקת כמו שיש לטראקס (יש רבים שחושבים כי הוא דומה מדי לניסאן קשקאי).

בפנים האפרוריות והתכליתיות ממשיכה. יש בקרת שיוט, יש מולטימדיה מקומית (פלוס 5K שקלים) ועוד. החלל במושב האחורי הוא הנדיב במבחן, כך גם תא המטען עם 430 ל' של נפח.

מתחת תגלו מנוע 1.6ל' עם 119 כ"ס ו-16 קג"מ. המנוע מחובר לתיבת הילוכים רציפה. החיבור הזה נתן לקרוסאובר את התאוצות המהירות ביותר של המבחן – גם תאוצות הביניים. יחד עם זאת הוא היה גם החסכוני ביותר עם ממוצע של 13.5 קמל'.

השיוט בוא נעים עם בידוד רעשים סביר, בכביש מפותל הוא מפתיע עם יחידת הכוח הנמרצת, ושילוב שלדה, היגוי וכיול מתלים מצויינים לז'אנר. הסוזוקי קיבל לא מזמן 5 כוכבי בטיחות והוא מצוייד ב-7 כריות אוויר. הוא גם הזול ביותר מבין המכוניות במבחן הזה: 125 אלפי שקלים לרכב המבחן.

סיכום

באגלית קוראים לזה DARK HORSE – אחד לא צפוי שבא ולוקח את הקופה. לסוזוקי יש את הביצועים וההתנהגות הטובים ביותר. צריכת הדלק הטובה ביותר, חלל הפנים הטוב ביותר, חבילת הבטיחות המקיפה ביותר והמחיר הנמוך ביותר. לרעתו עומד חוסר בסקס-אפיל שהוא מרכיב מאד חשוב בסגמנט הזה – ובוודאי מול חבורה כה מושכת ומעוצבת. אבל בסופו של יום סוזוקי קרוסאובר הוא לא רק תמורה טובה יותר מכל המתחרים אלא פשוט מכונית טובה מהם.

תודה לכל המשתתפים והעוזרים על התובנות והזווית הרעננה


יונדאי מכינה מתחרה לג'וק

$
0
0

ביונדאי, היצרן הרביעי בגודלו בעולם, לא נחים על השמרים ומכינים תיק מוצרים חדש ורענן אשר יוצג בהדרגה בשנים הקרובות. בתוכו תמצאו – ראשונים – את המחליפים ל-IX35 ול-i35 הנוכחיים אשר צפויים להיחשף בשלהי 2015. החדשות, כך לפי אתר Edmunds האמריקאי, הוא ג'יפון בסגמנט סופר-מיני אשר מוקד לגודל ובמידה רבה עם למסר העיצוב יוצא הדופן של ניסן ג'וק. רמזים מסויימים למראה עשויים להימצא בקונספט CURB  שהוצג לפני כמעט שלוש שנים בדטרויט.

יונדאי מבשלת מתחרה יוצא דופן לניסן ג'וק - מבטיחים חשיבה מחוץ לקופסה. צילום: HYUNDAI

יונדאי מבשלת מתחרה יוצא דופן לניסן ג'וק – מבטיחים חשיבה מחוץ לקופסה. צילום: HYUNDAI

איזה ג'יפון הכי טוב?

טיול שטח עם יונדאי

מיונדאי ארה"ב נמסר כי יש לצפות למשהו שונה לגמרי – מפתיע ושונה מהותית כמו שהוולוסטר הצליח בשעתו להפתיע עם חשיבה ייחודית ו"מחוץ לקופסה". יונדאי צפויה אם כן, בקרוב להטיל קיסם למדורה הלוהטת של הסגמנט החם ביותר בשוק הרכב – ואם הוא יגיע מגובה במשקל הסגולי ובמסה שיש ליונדאי – גם אצלנו – מדובר כאן בדגם אשר עשוי לשנות את כללי המשחק בסגמנט.

צילומים ראשונים: קיה סורנטו 2015

$
0
0

מקיה העולמית הגיעו הבוקר צילומים ראשונים של גרסת הייצור של סורנטו. מדובר בדור השלישי של הדגם אשר סופסוף זוכה לטיפול עיצובי עמוק כפי שהכרנו מהדור האחרון של מכוניות קיה.

סורנטו החדש יהנה ממראה דינאמי יותר, ועיצוב מתוחכם ועדכני מהדור הנוכחי. סורנטו החדש יהיה ארוך יותר, נמוך יותר ורחב יותר מ-קיה סורנטו הנוכחי וגם ייהנה מבסיס גלגלים מוארך. קיה מבטיחה שלדור השלישי של הסורנטו תהיה תחושת איכות משופרת ומראה "פרימיום" חלל פנימי נדיב יותר והמון אופציות יצירתיות.

קיה סורנטו החדש עוצב בסטודיו המרכזי של KIA בקוריאה בשיתוף הזרועות האירופאיות והאמריקניות של חטיבת העיצוב. לחזית מראה חרטום הטיגריס המשותף לכל דגמי קיה החדשים, פנסים משוכים לאחור, קו גג נמוך ומתניים גבוהים יוצרים מנח שרירי ודינאמי גם כשהרכב נייח. האורך כאמור צמח ב-9.5 ס"מ לנתון כולל של 478 ס"מ, הגובה ירד ב-15 מ"מ למפלס של 168.5 ס"מ ובסיס הגלגלים הוארך ב-8.0 ס"מ למרווח של 278 ס"מ שרובם מנוצלים למרווח הרגליים של יושבי שורת המושבים השלישית.

מבחן רכב קיה סול

מבחן רכב קיה ספורטאז'

קיה סורנטו החדשה צפויה להיות מוצגת בשוק האירופאי בתערוכת פריז שתתקיים בתחילת אוקטובר. לפי גורם בכיר בחברת טלקר, יבואנית קיה לישראל, הסורנטו החדשה תגיע אלינו ברבעון הראשון של 2015. מפרטי האביזרים ומערכות ההנעה עדיין לא פורסמו.

250K $ עבור הריינג'רובר הראשון

$
0
0

מדובר בריינג' רובר נדיר אשר יוצר בשלהי שנות ה-60', וקיבל רישוי עוד לפני ההשקה הרשמית של הדגם החדש. לפי אתר המכירה הפומבית, הרכב הספציפי הזה, נחשב לאבוד עד שאותר בשנות ה-90'. הסיבות ל"אבדן" היו שינויים בצביעה וכן שינויי בעלות ולוחית רישוי במשך שלושת העשורים הראשונים לחייו. מאז שאותר הוא עבר שיפוץ יסודי אשר נמשך שש שנים שבמהלכן הוא נבנה מחדש נאמן למקור.

ריינג' רובר הראשון שיוצר יוצא למכירה פומבית - צפוי להכניס כ-250 אלפי דולרים. צילום: Silverstone Auctions

ריינג' רובר הראשון שיוצר יוצא למכירה פומבית – צפוי להכניס כ-250 אלפי דולרים. צילום: Silverstone Auctions

לפי ההודעה לעיתונות הריינג' הזה יוצר בין בין ה-24 לנובמבר ל-17 לדצמבר וקיבל רישוי ב-2 לינואר 1970. הבעלים הראשון שלו היה מייקל פרלונג – מפיק סרטי הפרסומת הראשונים של ריינג' רובר.

ריינג' רובר הראשון שיוצר יוצא למכירה פומבית - צפוי להכניס כ-250 אלפי דולרים. צילום: Silverstone Auctions

ריינג' רובר הראשון שיוצר יוצא למכירה פומבית – צפוי להכניס כ-250 אלפי דולרים. צילום: Silverstone Auctions

על ההיסטוריה של לנד רובר ו-ריינג' רובר

מבחן השוואתי: ריינג' רובר ספורט מול פורשה קאיין

באופן נדיר הריינג' רובר הזה נושא עדיין את כל המספרים הסידוריים המקוריים שלו. וזה מתייחס למספר השלדה (001 כאמור), מספרי מנוע, תיבת הילוכים וסרנים. בנוסף תמצאו בו גם את מכסה המנוע והמרכב המקוריים.

ריינג' רובר הראשון שיוצר יוצא למכירה פומבית - צפוי להכניס כ-250 אלפי דולרים. צילום: Silverstone Auctions

ריינג' רובר הראשון שיוצר יוצא למכירה פומבית – צפוי להכניס כ-250 אלפי דולרים. צילום: Silverstone Auctions

להערכת בית המכירות צפוי הריינג' רובר הראשון להביא סכום של עד 250 אלפי דולרים.

לפרטים נוספים

קונספט לג'יפון חדש מטויוטה C-HR

$
0
0

כשהיא מציגה את הטרנד של שפה העיצובית החדשה של המותג, באחד הסגמנטים החמים ביותר בעולם הרכב וגם אצלנו, עתידה טויוטה לחשוף בתערוכת פריז הקרובה (תחילת אוקטובר), ג'יפון קומפקטי חדש, קרוסאובר ליתר דיוק, אשר עתיד להתחרות מול קרוסאוברים של יצרנים רבים אחרים. במובן הזה האם טויוטה איחרה להגיב?

לפי ההודעה לעיתונות עתיד ה-C-HR להיות היברידי וככל הנראה יתבסס, כמו מתחריו, על פלטפורמה ומערכות הנעה של סגמנט B. במקרה דנן מדובר ככל הנראה בזו של טויוטה יאריס החדשה אשר הושקה לא מזמן גם אצלנו.

 

קונספט לג'יפון קומפקטי של טויטה. C-HR יתבסס על טויוטה יאריס החדשה ויצוייד בהנעה היברידית. עיצוב חדש, שפה עיצובית רעננה לכל מותג טויוטה? צילום: טויוטה

קונספט לג'יפון קומפקטי של טויטה. C-HR יתבסס על טויוטה יאריס החדשה ויצוייד בהנעה היברידית. עיצוב חדש, שפה עיצובית רעננה לכל מותג טויוטה? צילום: טויוטה

עיצוב הטויוטה נוגע בכל הבסיסים החשובים אשר יוצרים מנח אסרטיבי ודינאמי לרכב הפנאי הקטן. היחס בין הדופן לשטח החלונות, בתי הגלגלים הגדולים וכנפיים מנופחות, סרחי עודף קצרים ועוד. לאור היצירתיות הרבה וההעזה של יצרנים רבים בתחום העיצוב – בעיקר בקבוצת הרכב הזו – אפשר לנחש כי הגרסה הסדרתית לא תהיה מאד שונה – למרות השמרנות של טויטה בעניין הזה.

הונדה VEZEL האם ייבשר של החזרה של HR-V בשוק האירופאי ואצלנו? צילום: הונדה

הונדה VEZEL האם ייבשר של החזרה של HR-V בשוק האירופאי ואצלנו? צילום: הונדה

על רקע זה נציין גם כי הונדה צפויה להציגה קרוסאובר קומפקטי סידרתי בתערוכה VEZEL המתבסס על הונדה ג'אז וגם הוא יהיה היברידי. וחשוב לא פחות עבור חובבי השטח, סוזוקי עתידה לחשוף את הג'ימני החדש (אולי תחת השם iV) וזה עתיד להגיע אלינו עוד בשנת 2014.

קמפינג עם ילדים –כל הסודות

$
0
0

אוויר צח, נופי בראשית, הבלחות ומפגשים עם חיות בר, לילות זרועי כוכבים ומדורה בלב המדבר. הטבע מספק לנו, ולידים חוויה חושית מלאה ועצומה – הרבה יותר ממה כשל טבלט מסוגל להציע – וזו הזדמנות נהדרת להפגיש ילדים עם הטבע, להעשיר את עולמם ולחשוף אותם לחוויות חדשו בטיול קמפינג משפחתי. לפעמים די בכוכב נופל יחיד (בטח במטר של מטאורים) כדי לשכנע גם את הילד הציני ביותר שקמפינג זה "קול" לא פחות מגאליס. הנה כמה עצות מועילות לפני היציאה לשטח אבל כלל האצבע הוא אחד: תערבו אותם.

קמפינג עם הילדים ויונדאי IX35. ערבו אותם בבחירת היעד, צ'ק ליסט של מה שיש לארוז וגם לקחת צעצועים. צילום: רוני נאק

קמפינג עם הילדים ויונדאי IX35. ערבו אותם בבחירת היעד, צ'ק ליסט של מה שיש לארוז וגם לקחת צעצועים. צילום: רוני נאק

והשיתוף יכול להתחיל משלב בחירת היעד (אפילו באופן הפשטני ביותר כמו "מדבר או מים?") דרך כתיבת התפריט לארוחות בשטח, אריזת התיקים והעמסת כלי הרכב. אם תסעו ליעד שהילדים בחרו תראו איך המוטיבציה שלהם לעזור תעלה הרבה יותר.

לפני היציאה לשטח תרגלו את ה"מחנה" בבית. ואם זה אומר להסתובב ערב אחד עם פנסי ראש, למדוד את שקי השינה או לפתוח אוהל באמצע הסלון. אם חסר משהו צרו ביחד "צ'ק ליסט" של הדברים שצריך להשלים: אלתוש, סוללות, נייר טואלט, קרם הגנה ועוד.

אם אפשר תרגלו פתיחת האוהל בבית או בחצר. הילדים מתים על זה וזה ייאפשר להם להתרגל ולהרגיש יותר בנוח כשתהיו בשטח. צילום: דנה אלוני נאק

אם אפשר תרגלו פתיחת האוהל בבית או בחצר. הילדים מתים על זה וזה ייאפשר להם להתרגל ולהרגיש יותר בנוח כשתהיו בשטח. צילום: דנה אלוני נאק

תנו לילדים להביא איתם צעצוע. זה מנחם, בוודאי בסביבה החשוכה של השטח. נסו לגייס משפחה נוספת למסע, רצוי שהילדים יהיו חברים טובים. ככה יהיו להם חברים בגילם ולא ינג'זו לכם.

קמפינג עם הילדים ויונדאי IX35. לשבת שעות ברכב זה מעצבן - תמצאו אטרקיות בדרך שגם יתנו לכם לנוח קצת "מתי מגיעים?" צילום: רוני נאק

קמפינג עם הילדים ויונדאי IX35. לשבת שעות ברכב זה מעצבן – תמצאו אטרקיות בדרך שגם יתנו לכם לנוח קצת "מתי מגיעים?" צילום: רוני נאק

בשטח שדרו בטחון וגישה חיובית, גם אם אתם חשים לא בנוח. התקף היסטריה למראה עכביש קטן או חרק לא מוכר – יצור כדור שלג שבסופו של דבר יגרום לכם לקפל את האוהל מוקם. תקבעו כללים: אשפה רק לשקיות, להחזיר כל דבר למקומו – בעיקר חשוב בלילה. ברוח השיתוף תנו לילדים משימות משמעותיות – או לפחות לעזור בהן. להרים את האוהל, לתקוע יתדות, לקושש זרדים למדורה ולעזור להדליק את האש ולהכין את האוכל. אם יש ילד חדש והפעוט שלכם כבר טייל וותיק. בקשו מהצעיר שיחנוך את הילד החדש.

קמפינג עם הילדים ויונדאי IX35. האצילו סמכויות ותנו להם משימות משמעותיות. צילום: רוני נאק

קמפינג עם הילדים ויונדאי IX35. האצילו סמכויות ותנו להם משימות משמעותיות. צילום: רוני נאק

סעו לחניון הלילה שבו אנחנו ישנו

אולי בכל זאת טיול שטח בצפון?

בטיחות חשובה מאד – בכל מצב – בטח בשטח ובלילה. חשוב שלכל ילד יהיה פנס משלו ואפילו משרוקית. על הפריטים האלו להיות מאובטחים לילד על הצוואר או עם מיתר לחגורה. הילד מתפרע על המשרוקית באמצע נחל ערוד? קחו לו אותה עד שיירגע ואז הסבירו את החשיבות. גם המיקום של החניון חשוב מאד (בעיקר שיש ללון רק בחניוני לילה מאושרים). המנוע מלינה ליד מצוקים, קניונים, איזורים זרועי בורות ומערות וכל מכשול אחר אשר יכול לפגוע בבוגר או בילד שיוצא מהאוכל סהרורי באמצע הלילה.

נסו להוציא את המירב מהאיזור שבו אתם נמצאים – אם מדובר בעשבי מאכל, חרקים, ובעלי חיים אחרים. נסו לזהות עקבות ושחזרו את מהלך החיה, זהו ציפורים ובעיקר תבלו זמן איכות עם הילדים – דבר שנראה שאנחנו כהורים הפסדנו כבר מסמ למסכי LCD בגדלים שונים.

מבחן רכב אופל מוקה

$
0
0

בתוך שטף הג'יפונים הסאב-קומפקטיים, אלו המתבססים על פלטפורמות של מכוניות סופר-מיני מקבוצה B, נראה שכאילו החמצנו את MOKKA של אופל, אשר הגיעה אלינו מעט באיחור והתייצבה מייד בראש דירוג המחיר. ולפני שנכנס לניתוח עצמו רק נסמן במרקר רחב שהאופל מוקה נכנס לתחרות עם תג מחיר התחלתי של 145 אלפי שקלים בסגמנט שגרסאות הכניסה שלו כמו סוזוקי קרוסאובר ופיג'ו 2008 ניצבות על 100 אלף שקלים בלבד.

 

מבחן רכב אופל מוקה. כתום וחינני אופל מוקה. תא נהג וסביבת נוסעים מבוצעים טוב מאד עם תחושת איכות מהטובות בקבוצה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב אופל מוקה. כתום וחינני אופל מוקה. תא נהג וסביבת נוסעים מבוצעים טוב מאד עם תחושת איכות מהטובות בקבוצה. צילום: רוני נאק

משאבי אנוש

יהיה קשה שלא להתייחס למוקה מבלי להתייחס, אפילו בקטנה, לדודן הקרוב שלו – שברולט טראקס (מתחיל מ-129 אלפי שקלים). וכאן – בתוך המכונית הפער בין השניים מורגש מאד לטובת האופל. המראה והעיצוב של תא הנהג וחלל הנוסעים הרבה יותר טוב, תמצאו משחק נאה בין חומרים מבריקים לחומרים מאט, הדשבורד רך למגע, והקונסולה עתירת המיתוג של אופל באה יפה במקום. בהחלט סביבת נהג יותר עליזה ונמרצת למראה שמשתלבת נכון בתפיסה שעל רכב פנאי להיות עם שמחת חיים ועליזות רבה יותר מפרייבט רגיל.

גם כאן הפלטפורמה מכתיבה תנוחת ישיבה זקופה למדי ואין יותר מדי מקום לרגליים או לכתפיים במושב האחורי. מפתן הדלת האחורית משקף זאת. יחד עם זאת, הישיבה מאחרי ההגה מרווחת מאד ועם קורות A הנמשכות הרחק לפנים יש תחושת חלל טובה מאד לנוהגים במוקה.

 

מבחן רכב אופל מוקה. מנוע טורבו 1.4 ל' מפיק 140 כ"ס ו-21 קג"מ. עם שישה הילוכים הוא יכול להיות חסכוני מאד או דינאמי מאד. תלוי איך שתלחצו על הגז. צילום: רוני נאק

מבחן רכב אופל מוקה. מנוע טורבו 1.4 ל' מפיק 140 כ"ס ו-21 קג"מ. עם שישה הילוכים הוא יכול להיות חסכוני מאד או דינאמי מאד. תלוי איך שתלחצו על הגז. צילום: רוני נאק

דינאמיקה

אנחנו מכירים את מנוע הטורבו בנזין 1.4ל' גם מהאופל אסטרה. וכמו שם גם בתוך הארכיטקטורה של המוקה הוא עושה עבודה נהדרת. התפוקה עומדת על 140 כ"ס והמומנט על 21 קג"מ (נתונים כשל מנוע 2.0ל' אטמוספרי). העברת הכוח היא אותה תיבת הילוכים אוטומטית עם שישה הילוכים וההנעה היא קדמית בלבד. צריכת הדלק על פני מבחן משולב של 400 קילומטרים עמדה של כ-9.5 ק"מ/ל' – לא מדהים אבל הנהיגה הייתה נמרצת ושיקפה את הדינאמיות שהמנוע נותן לאופל מוקה.

ביחס לשברולט טראקס המתלים של המוקה מכוילים מוצק יותר. בידוד מהמורות מעט פחות טוב, אבל השליטה במרכב והריסון שלו הרבה יותר טובים והתלונה היחידה היא לזוויות גלגול מורגשות למדי בפניות. תולדה של פלטפורמת B קטנה וגג גבוה.

למבחן ההשוואתי בין כל הג'יפונים הקטנים

תא המטען מציע 356 ל' של נפח כשאלו ליטרים צרים וגבוהים. עוד מאחור תמצאו, אוזני ו-ווים לקשירה, תאורה ותאים קטנים נוספים. לא מצאנו שקע מתח מאחור. מוזר.

בקצוות

נסו לגשש את הקצה ותגלו מערכות בטיחות שמגינות עליכם באופן אגרסיבי למדי. ההיגוי מעורפל מדי לטעמי ומושפע מדי מהמומנטים העוברים דרך המתלה הקדמי. לבלמים עוצמה ומינון טובים מאד ובסך הכל החוויה הדינאמית טובה מאד.

הורידו קצב ותוכלו לשפר מאד את צריכת הדלק. נקודתית הגענו גם ל-16ק"מ/ל' בנסיעה מאד מודעת וככל מנוע טורבו, אם תמעכו את המצערת יחד עמה תעלה צריכת הדלק בכפולות מרשימות למדי.



style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6689238306027744"
data-ad-slot="3457615797"
data-ad-format="auto">

ללא הנעה כפולה אין למוקה הרבה מה להציע בתחום של נהיגת שטח. אפשר לתוך על סיפונה שבילים "לבנים" ומפולסים בתנאי שנעשו עבודות תשתית. יש מרווח גחון שימושי של 16 ס"מ ובקרת משיכה מועילה מאד. יהיה עליכם לשמור על זוויות המרכב ועל הצמיגים העדינים בשטח. ובכל זאת יש לה את קצת יותר יכולת לתת לכם שקט נפשי אם תחליטו להכנס לדרך הנוף המקסימה של יער יתיר – למשל.

 

מבחן רכב אופל מוקה.קבלנו עם זה - מצלמת חניה ומולטימדיה כמוגם גלגל הגה מצופה עור ו-5 כוכבים בטיחות! צילום: רוני נאק

מבחן רכב אופל מוקה.קבלנו עם זה – מצלמת חניה ומולטימדיה כמוגם גלגל הגה מצופה עור ו-5 כוכבים בטיחות! צילום: רוני נאק

מקבלים עם זה

המחיר הגבוה מחייב, ולו לשם ההגינות, להראות לפחות מראית עין של עושר איבזור וזה נוכח. חישוקי סגסוגת 18 אינץ', מערכת מולטימדיה עם מצלמת חניה, מחשב דרך, אופציות רבות לתכנות הגדרות הרכב, ארבע שמשות עם הרמה בלחיצה אחת, בקרת שיוט, גלגל הגה מצופה עור עם תפרים מאד נאים ועוד. יש אופציות יקרות למדי של גג שמש (7000 שקלים) ושל מנשא אופניים ייחודי הנשלף מאחרי מספר הרישוי המקורי (6000 שקלים). אהבנו. תוספת אלו כבר מרימות את המחיר לממלכה אחרת לגמרי של קיה ספורטאג' ו-יונדאי IX35. אאוץ'.

 

מבחן רכב אופל מוקה. חמוד איכותי, מאובזר ויקר. צילום: רוני נאק

מבחן רכב אופל מוקה. חמוד איכותי, מאובזר ויקר. צילום: רוני נאק

סיכום

אם היה מדובר בקורס "איך לבנות רכב פנאי קומפקטי" של GM כשאת העבודות הגישו שברולט ו-אופל. הרי שהציון העובר היה מגיע דווקא לאופל בעוד ששברולט הייתה צריכה לחזור למועד ב'. בסופו של דבר לא הכל חזות המחיר ובמקרה של טראקס תחושת הדלות, והחספוס של מנוע ה-1.8ל' האטמוספרי, לצד דברים נוספים פוגעי באיכות הכוללת של המוצר. אופל לעומת זאת, לקחת את אותו המתקון, השתמשה במרבית המרכיבים הזהים אבל מה שבסוף יצא מהתנור זה רכב פנאי שנראה יותר טוב ו"נכון" לז'אנר מן החוץ, מבוצע טוב מאד מן הפנים ועם הדינאמיות הראויה לכלי רכב שחיוך בצידו.

אחרי שאמרנו את זה – קשה להתעלם מתג המחיר אשר ניצב עם 30% יותר מהזולות של הסגמנט. וכאן נוצרת בעיית תמורה בעיקר כשמרווח המחיר לסגמנט הבא אחריו (מתחיל מ-151 אלפי שקלים ליונדאי ix35 פריים)כבר כמעט וזניח.

מנוע: 1.4ל' טורבו בנזין משקל: 1409 ק"ג
הספק/מומנט: 140 כ"ס/21 קג"מ 0ל-100 קמ"ש: 10.7 שניות
אXרXג: 427X177X165 ס"מ מיכל דלק: 53 ל'
מרווח גחון: 158 מ"מ בטיחות: 5 כוכבים NCAP
תא מטען: 356ל' מחיר: 145,000 שקלים

שרירים בשטח –ב.מ.וו חושפת את ה-X5 וה-X6 בגרסאות M

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

באמצע העשור הקודם, כשדגמי ב.מ.וו היו על טהרת המנועים האטמוספריים תאבי סל"ד, הצהירה החברה לשאלות הרבות על התחרות מול לפורשה קאיין טורבו ומרצדס ML AMG כי "לא את שם M לא תישא לשווא" –  האות המציינת את הגרסאות הכי ספורטיביות מבית המדרש של מינכן לא תתנוסס על גבי לימוזינות או רכבי שטח כמו המתחרים.

ב.מ.וו חושפת גרסאות M של X5 ו-X6. קרוב ל-600 כ"ס וכמעט 300 קמ"ש. צילום: BMW

ב.מ.וו חושפת גרסאות M של X5 ו-X6. קרוב ל-600 כ"ס וכמעט 300 קמ"ש. צילום: BMW

למרות ההצהרה ב.מ.וו בסוף השתכנעה בצורך של לקוחות רבים, בעיקר אלו מארה"ב, לקרוסאובר עם ביצועים של מכונית ספורט ובתערוכת ניו יורק ב-2009 חשפה את ה-X5 וה-X6 בגרסאות M ומלבד היותו הקרוסאובר הראשון של החטיבה הוא היה גם הראשון לאמץ מגדש טורבו שכיום מצוי בכל דגמי M.
לקראת תערוכת לוס אנג'לס שתיערך בסוף החודש ב.מ.וו חושפת את היורשים המפולפלים. כבעבר בחזית שוכן מנוע V8 4.4 ליטר טווין טורבו (כמו זה של ה-M5 הנוכחית) המפיק 575 כ"ס (תוספת של 20 בובים) ו-76.5 קג"מ (7.14 קג"מ יותר) הזמינים בכל התווך שבין 2,200 ל-5,000 סל"ד.

על העברת הכוח לגלגלים אחראית תיבת הילוכים אוטומטית עם 8 יחסים (6 בדגמים הקודמים) והנעה כפולה קבועה X-drive המוכרת של היצרן שמסוגלת להעביר עד 100 אחוזים מהכוח לציר האוחז. כל זה יאפשר לכם להאיץ למהירות תלת ספרתית תוך 4.2 שניות, 0.5 שניות מהר יותר מה-ML63 AMG, 0.3 שניות מהיר יותר מהריינג' ספורט SVR ורק 0.1 שניות איטי יותר מפורשה קאיין טורבו S. כנהוג בתוצרת גרמניה, המהירות המרבית מוגבלת אלקטרונית ל-250 קמ"ש, ואם תסירו את ההגבלה תוכלו על פי הערכות לגעת ב-300 קמ"ש.

 

כדי לתמוך בביצועים האלה גם כשהאספלט מסתלסל המיתלים מונמכים בסנטימטר בהשוואה לגרסאות הרגילות עם שילוב של קפיצי אוויר מאחור ובולמי זעזועים אדפטיביים המשנים את קשיחותם לפי בחירת מצבי הנהיגה, הגה זוכה לכיול ספורטיבי ותקשורתי יותר, הבלמים מגודלי קוטר.

כאופציה תוכלו לבחור בחישוקי 21" עם גומי דביק במיוחד; צמיגי מישלן פיילוט סופר ספורט UHP במידה 285/35R21 מלפנים ו-325/35R21 מאחור. לטענת ב.מ.וו צמד האיקסים מסוגל לפתח תאוצה צידית של 1.2 G וזמן הקפה בנורבורגרינג זהה ל-M3 הקודמת; 8 דקות ו-5 שניות, 9 שניות פחות מהריינג' רובר ספורט SRV שטוען לתואר (המגוחך יש לציין) רכב השטח המהיר ביותר במסלו המירוצים של נורבורג.

ב.מ.וו חושפת גרסאות M של X5 ו-X6. קרוב ל-600 כ"ס וכמעט 300 קמ"ש. צילום: BMW

ב.מ.וו חושפת גרסאות M של X5 ו-X6. קרוב ל-600 כ"ס וכמעט 300 קמ"ש. צילום: BMW

אין ספק שגרסאות ה-M ל-X5 ו-X6 יציעו ביצועים מרגשים ומסמרי שיער שיביחו מכוניות ספורטיביות רבות, השאלה היחידה שעומדת כאן היא למה בכלל צריך את זה? התשובה הפשוטה היא כי אפשר.


מאזדה – CX3 נחשף

$
0
0

כתב: ניר בן זקן
סגמנט הקרוסאוברים הקומפקטיים, המבוססים על דגמי סופר מיני ומציעים עיצב מסוקס ותנוחת ישיבה גבוהה ושולטת, הפכו בשנים האחרונות לפרה החולבת של תעשיית הרכב. זכות הראשונים שמורה לניסאן ג'וק מ-2010, אבל כיום כל יצרן חייב קרוסאובר באולם התצוגה והבלעדיות של ניסאן בארבע השנים האחרונות נקטע עם הופעתם של שברולט טראקס/אופל מוקה, רנו קפצ'ור, פיג'ו 2008 וסוזוקי קרוסאובר.

כעת גם מאזדה רוצה חלק בעוגה ורק 4 חודשים לאחר שהושקה ה-2 החדשה, היצרן מירושימה מציג את גרסת הקרוסאובר, ה-CX3 בתערוכת לוס אנג'לס.
האח קטן ל-CX5 הפופולארי שומר במובהק על הקשר המשפחתי בכל הקשור לעיצוב החיצוני. סבכה קדמית בצורת פה, פנסים קדמיים משלובי לד משוכים אחורנית קו חלונות המשתפל מעלה ואחוריים תפוחים עם צמד מפלטים ואנטנת זנב כריש גדולה מדגישים יותר מתמיד את פילוסופיית העיצוב המותגית. ב-CX3 ניכרת גם ההשקעה להקנות לו מראה קשוח של רכב פנאי בזכות פסי הגנה שחורים ומודגשים בצדי המרכב, בפגושים ובעיקר בבתי הגלגלים המכילים חישוקים גדולים בקוטר 18".

מאזדה CX-3. אצלנו בקיץ 2015 ומתבססת על המאזדה 2 החדשה. צילום: מאזדה

מאזדה CX-3. אצלנו בקיץ 2015 ומתבססת על המאזדה 2 החדשה. צילום: מאזדה

ה-CX3 מתבסס על פלטפורמת ה-2 וחולק בסיס גלגלים זהה של 257 ס"מ בעוד עם אורך/רוחב/גובה של 155/176.5/427.5 ס"מ הוא מוסיף 21.5 ס"מ בין הפגושים, 7 ס"מ לרוחב ו-5.5 ס"מ לגובה. בחזית ניתן למצוא את סדרת מנועי SkyActiv המוכרים של מאזדה, הרלוונטי לשוק המקומי יהיה ה-2.0 ליטר עם 165 כ"ס בשידוך לתיבת הילוכים אוטומטית עם 6 יחסים והנעה קדמית (או כפולה שככל הנראה לא תשווק בישראל) בעוד מנוע 1.5 ליטר עם 120 כ"ס צפוי להיות מוצע בהמשך.
תא הנוסעים מוכר מה-3 ומכיל ניחוחות ספורטיביים כמו שילוב צבעים וגימורים מגוונים, הגה קטן ובשרני בעל שלוש צלעות, לוח שעונים עם מד סל"ד גדול מרכז ותצוגה עילית אלקטרונית למד המהירות, קונסולה מרכזית נקייה מכפתורים עם מסך 7" הנשלט מחוגה בין המושבים ופתחי אוורור עגולים בצורת צינור פליטה של מטוס קרב.

מאזדה CX-3. אצלנו בקיץ 2015 ומתבססת על המאזדה 2 החדשה. צילום: מאזדה

מאזדה CX-3. אצלנו בקיץ 2015 ומתבססת על המאזדה 2 החדשה. צילום: מאזדה

מערכות בטיחות מתקדמות כמו בקרת שיוט אדפטיבית, בקרת התנגשות עירונית, התראה על סטייה מנתיב ושטחים מתים יוצעו כאופציה.
ה-CX3 צפוי להגיע ארצה ב-2015 בשלב ראשון עם מנוע 2.0 ליטר והנעה קדמית. בנוסף הציגה מאזדה בלוס אנג'לס את מתיחת פנים מינורית ל-CX5 שעיקרה יחידות תאורה קדמיות ואחוריות חדשות ומשולבות לד, שדרוג בממשק השליטה שיבוצע מחוגה בדומה ל-3 ושיפור של כעשרה אחוזים בבידוד הרעשים לטענת החברה. ה-CX5 המחודש יחתים דרכון לקראת סוף קיץ 2015.

טיול שטח –כורכר השרון

$
0
0

פעמים רבות אנו מרחיקים עד לקצות המדינה כדי למצא את הנירוונה. אבל לפעמים כל מה שצריך זו גיחה קצרה לשביל, לראות שמיים גדולים, לנשום ריח רגבי אדמה אחרי הגשם ולשמוע את אוושת הצמיגים על שביל חול רך. לטובת ה"סידור" הזה יש את המסלולים הביתיים – אלו הקרובים לבית, אלו שאתם מכירים כל קוליס ועץ לאורכו ומצפים לראותם כמו חבר קרוב מהיחידה.

טיול שטח עם יונדאי IX35. הרפתקאות בין רכסי הכורכר של השרון. צילום: רוני נאק

טיול שטח עם יונדאי IX35. הרפתקאות בין רכסי הכורכר של השרון. צילום: רוני נאק

המסלול באורך של כ-25 קילומטרים והוא מחבק את מסילת הברזל שבין כפר שמריהו לדרום נתניה וחוזר דרך מזרחית יותר מהפרדסים. שתי הערות: חלק מהציר בבניה ובשימוש של העושים על הארכת נתיבי איילון וחיבורם למחלף עתידי שיהיה ממש מול קיבוץ געש. הערה שנייה נוגעת למזג האוויר. בקיץ אין שום בעיית עבירות, בחורף לעומת זאת אתם עשויים בהחלט להיתקל בשלוליות ענק שלא ניתנות לצליחה. הפעילו שיקול דעת ואל תכנסו לצרות. בקצב רגוע, כשהחלונות פתוחים ועוצרים לקפה אפשר לשרוף בכיף כשעתיים/שלוש.

המסלול במפה הוא הנתיב שבו אנחנו עברנו, המלצתנו היא להכנס אליו דווקא ממחסום הרכבת שמול כפר שמריהו. הגיעו אליו ממזרח (מכיוון שדה התעופה של הרצליה) וממש לפני מחסום הרכבת פנו ימינה לדרך עפר/כביש שבור רחבה הפונה צפונה במקביל למסילת הברזל.

חולפים על פני בית הקברות של כפר שמריהו וממשיכים צפונה עד שחולפים על פני מחסום הרכבת שבין רשפון לרעננה. כאן הנוף כבר נפתח ואפשר לנשום אוויר. נמשיך בנסיעה בין שדות ופרדסים עד שנגיע למנחת האולטראלייטים שעל הכביש הפנימי בין בני ציון לגעש. כאן – בתיאום מראש – תוכלו לחוות טיסה מסוג אחר לגמרי.

אחרי החוויה האווירית נמשיך בשביל על גבול שמורת הטבע חרוצים. שמורת טבע זעירה אשר משמרת את הצמחייה הטבעית של איזור השרון טרם שיושב. נמשיך לזגזג על פי המסלול בין מטעי אפרסמונים, אשכוליות ושדות כרוב עד לתל שמעל נחל פולג.

כאן צפוי לנו אתגר עבירות קטן כדי להעפיל לראשו ושם תמצאו חבצלות, וכרכומים אשר החליפו את החצבים של תחילת הסתיו. מבט בוחן על הקרקע יגלה בורות ומחפורות רבים. אלו נחפרו בתקופה מלחמת העצמאות אז חשש היישוב היהודי שבמקום מפלישה ממזרח והתכונן לבצר את תא השטח הזה.

נמשיך במורד הגבעה ודרך מטע אפרסמונים מטופח – כשמולנו תל יצחק – נפנה מערבה על גדותיה של תעלת מים מלאכותית גדולה אשר מנקזת את מי נחל פולג. הנחל זרם במשך אלפי שנים אבל מימיו נלכדו בין רכסי הכורכר של מישור החוף ויצרו ביצות גדולות. כיום לא נותר מאלו רבות – ורמז להן תוכלו לראות מדרום לשביל שאתם עליו כרגע.

נפגש שוב עם מסילת הברזל ונחזור דרומה לעבר מעבר הרכבת לגעש – או לחילופין נפנה צפונה ונמשיך על השביל הרחב עד למפגש עם כביש 553. מערבה לנתניה דרום, מזרחה לצומת בני דרור.

קחו יונדאי לטיול שטח ביער ביריה

מסלול טיול שטח חפוז בבן שמן

אם אתם מחפשים חוויות נוספות באיזור אנו ממליצים על חמי געש. מרחצאות חמים שרבים מפספסים בדרך למוסדות המוכרים של חמת גדר, חמי יואב או חמי זוהר המרוחקים. בחמי געש נפתח לאחרונה מתחם בריכות חדש עם מים בטמפ' של כ-40 מעלות וזרמים של מים תרמו מינרלים. יש גם ספא ואירוח כפרי ואם עוד יש לכם כוח או חשק, תוכלו לנסות לקלוע כמה כדורים במגרש הגולף של געש. לפרטים נוספים

סוזוקי מתעוררת

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

סוזוקי תסיים את השנה עם שיא מכירות של כל הזמנים; כ-14,000 מכוניות, גידול של 35 אחוז לעומת אשתקד. את עיקר ההצלחה ניתן לתלות בקרוסאובר שנמכר בכ-6,200 עותקים, פי 2 מניסאן ג'וק שהחזיק בתואר הקרוסאובר הנמכר ביותר מזה 4 שנים. למעשה השוק הישראלי נמצא במקום רביעי בעולם למספר מכירות לקרוסאובר והראשון בעולם אם מחשיבים רק את הדגם האוטומטי.

סוזוקי ג'ימני - הקאמבק! יחד עם ויטארה כל-חדשה וקרוסאובר השובר שיאי מכירות. צילום: סוזוקי

סוזוקי ג'ימני – הקאמבק! יחד עם ויטארה כל-חדשה וקרוסאובר השובר שיאי מכירות. צילום: סוזוקי

לקראת השנה הבאה סוזוקי מתכוונת לגדול עוד יותר והדגם הראשון שיסייע לה הוא הג'ימיני שיחידות ראשונות שלו ינחתו בארץ בימים הקרובים, 4 שנים לאחר שהופסק השיווק בעקבות תקנות משרד התחבורה שדרשו מערכת בקרת יציבות בכל מכונית משנת 2010. עם פתיחת השנה יחזור רכב השטח האייקוני לאולמות התצוגה של היבואנית כשהוא מצוייד במערכת הבטיחות המחויבת בתקנות, בחיישני לחץ אוויר בצמיגים (TPMS) וברענון עיצובי קל שעבר החרטום עם גריל 6 פסים מודגש ורמת אבזור גבוהה יותר. השאר נותר ללא שינוי; מנוע 1.3 ליטר בחזית עם תזמון שסתומים משתנה מפיק 85 כ"ס ו-11.2 קג"מ, משודך לתיבה אוטומטית עם ארבעה יחסים או ידנית עם חמישה, הנעה כפולה (לא קבועה) עם הילוך כוח וצמד סרנים קשיחים מלפנים ומאחור (אחד מארבעה רבים המצויידים בתצורה זו שנמכרים בישראל ב-2015). המחיר הרשמי צפוי להימסר בשבועות הקרובים אבל הערכות הן שהג'ימיני ידיח את סובארו XV מהתואר רכב ה-4X4 הזול בישראל, קרי מתחת ל-130 אלף שקלים.

סוזוקי ג'ימני - הקאמבק! יחד עם ויטארה כל-חדשה וקרוסאובר השובר שיאי מכירות. צילום: סוזוקי

סוזוקי ג'ימני – הקאמבק! יחד עם ויטארה כל-חדשה וקרוסאובר השובר שיאי מכירות. צילום: סוזוקי

מבחן השוואתי סוזוקי קרוסאובר נגד כל העולם

טיול שטח לדרום העמוק – מסלול טיול שגם סוזוקי ג'ימני יעשה בסבבה!

מבחינה גלובאלית סוזוקי מתכוונת להציג בשנתיים הקרובות שישה דגמים חדשים, כשהמעניין ביותר עבור חובבי השטח הוא היורש של הג'ימיני שיראה אור בסוף 2017, כמעט שני עשורים לאחר שהחליף את הסמוראי. לדברי מקורות בחברה היורש החדש צפוי לשמור על האופי והמאפיינים המכאניים של קודמו. זאת בשונה מהשמעות על שניים ממתחריו, ג'יפ רנגלר ולנד-רובר דיפנדר, שצפויים להתרכך משמעותית בדור הבא שלהם.

דגם נוסף שיגיע ארצה לקראת סוף השנה הוא הויטרה החדשה שהוצגה בתערוכת פריז לפני כחודשיים. חשוב לציין שאין מדובר במחליף לגרנד ויטרה המוכרת, אלה רכב פנאי רך החולק רכיבים רבים עם הקרוסאובר המוכר ואמור להתייצב מעליו כתשובה למתחרים אופנתיים כמו ג'יפ רנגייד, פיאט 500X ומיני קאנטרימן. כדי להדגיש את הבידול מהקרוסאובר העממי הויטרה יוצע עם צביעה דו גוונית למרכב ולחישוקים הקלים ורמת אבזור גבוה. על פי התחזיות המחיר ינוע סביב 130-140 אלף שקלים.

הקרוסאובר של מרצדס נתפס על חם

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

צילום: יונתן לוי

בסוף שנה הבאה מרצדס תציג את היורש של ה-GLK שיקרא כחלק משיטת השמות החדשה GLC. למרות שפרץ לתודעה כגלגלים של אחת הנשים הלוהטות בעולם, סמנטה בסרט סקס והעיר הגדולה מחד ונהנה מההילה של ה-G מאידך, ה-GLK התקשה להצליח, במיוחד אל מול מתחרים כמו הוולוו XC60, ב.מ.וו X3 וכמובן אודי Q5. תא נוסעים צפוף, מנועים וותיקים, עיצוב מיושן ותג מחיר גבוה יחסית היו עיקר המגרעות.

מרצדס GLC בניסויי שטח באפריקה. צילום: יונתן לוי

מרצדס GLC בניסויי שטח באפריקה. צילום: יונתן לוי

רז הימן ויוני לוי שהשתתפו בסוף השבוע שעבר במרוץ אופנועי שטח בדרום אפריקה הצליחו לצלם תמונות של הדגם החדש במבחני הניסוי המאפשרים הצצה ראשונית לעתיד לבוא. למרות מעטה הסוואה כמו בכל מכוניות ניסוי, ניתן לראות שה-GLC בעל צללית נמוכה וחזית מחודדת עם קורה A המשתפלת לאחור, קורה C רחבה היורדת בצורה אלכסונית, יחידות תאורה גדולות וגריל מודגש בדומה לשפת העיצוב החדשה של מרצדס אמורים לשפר רבות את ההופעה החיצונית ואת האווירודינמיות.

מרצדס GLC בניסויי שטח באפריקה. צילום: יונתן לוי

מרצדס GLC בניסויי שטח באפריקה. צילום: יונתן לוי

ה-GLC יתבסס על פלטפורמת ה-C החדשה (ה-GLK התבסס על פלטפורמת ה-C הקודמת) ויציע בסיס הגלגלים גדול יותר שאמור לתרום לשיפור המרווח בתא הנוסעים ולגידול בנפח תא המטען (שתיים מנקודות התורפה של הדגם היוצא). בעוד תא הנוסעים, בדומה ל-C קלאס החדשה צפוי להיות איכותי ומפואר יותר מהסטנדרט בסגמנט עם מסך תצוגה גדול בחלק העליון של הקונסולה המרכזית ומערכת שליטה באמצעות צג מגע. למרות הגדילה בממדים סביר להניח שהמשקל העצמי יהיה נמוך במעט מ-1.8 טון של ה-GLK הנוכחי כחלק מהשימוש ההולך וגובר של מרצדס באלומיניום וחומרים מורכבים קלי משקל.
ה-GLC אמור להיות מוצג לקראת קיץ 2015 מה שאומר של ישראל הוא יגיע ככל הנראה רק בשנת המודל הבאה.

מרצדס GLC בניסויי שטח באפריקה. צילום: יונתן לוי

מרצדס GLC בניסויי שטח באפריקה. צילום: יונתן לוי

MG הסינית מציגה רכב פנאי קומפקטי

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

הפער בין תעשיית הרכב הסינית לזו של העולם המערבי גדולה מהמרחק הפיזי ביניהם, אבל הוא הולך ומצטמצם נוכח שאיפת המדינה בעלת האוכלוסייה הגדולה בעולם לייצא את תוצרתה לשווקים מפותחים היא נדרשת לגשר על הפערים הטכנולוגיים והאיכותיים במהירות. לכן אין זה פלא שבכל העולם קרוסאוברים זוכים לפופולאריות הולכת וגדלה, גם MG שבבעלות קונצרן SAIC הסיני, רוצה נתח בעוגה.
ה-GTS הוא גרסת הייצור של דגם התצוגה שהציגה היצרנית לפני כשנתיים בתערוכת שנחאי. העיצוב שומר על הקווים הדינמיים עם חזית מחודדת ומשוכה אחורנית, יחידות תאורה צרות ופגוש עם פתחי אוורור גדולים קו חלונות גבוה בפרופיל ואחוריים המשתפלים בחדות עם קורה C מודגשת. בשונה מגרסת הקונספט, ה-GTS זוכה לפלסטיק שחורים בפגושים וסביב בתי הגלגל המעצימים את תחושת הגובה ותורמים למראה מסוקס יותר.

MG gts. מעוצב ומצודד, רכב פנאי ראשון יתן דריסת רגל בסגמנט לוהט. צילום: MG

MG gts. מעוצב ומצודד, רכב פנאי ראשון יתן דריסת רגל בסגמנט לוהט. צילום: MG

למרות שהדיווחים ראשונים טענו כי ה-GTS יתבסס על שלדת הסאנגיונג רקסטון ויציע מעטפת יכולת רחבה יותר משבילי קק"ל כבושים, MG מצהירה שמדובר בפלטפורמה חדשה לחלוטין עם מרכב אחוד ומיתלים נפרדים מלפנים ומאחור, לאכזבתם של חובבי השטח. ה-GTS מיועד להתחרות בקרוסאוברים דוגמת ניסאן קשקאי וקיה ספורטאז' ובעל בסיס גלגלים של 265 ס"מ (קצר מהיפני ב-0.4 ס"מ ומהקוריאני בסנטימטר שלם) ועל כן צפוי להציע תא נוסעים מרווח דיו, אם כי התמונות שפורסמו אינן כוללות את הפנים כך שלא ניתן להעיד על איכותו.

MG gts. מעוצב ומצודד, רכב פנאי ראשון יתן דריסת רגל בסגמנט לוהט. צילום: MG

MG gts. מעוצב ומצודד, רכב פנאי ראשון יתן דריסת רגל בסגמנט לוהט. צילום: MG

מלפנים יוצעו שלוש יחידות כוח מודרניות ומודגשות טורבו; בנזין בנפח 1.5 ליטר עם 168 כ"ס, 2.0 ליטר עם 217 כ"ס ולוגם סולר בנפח 1.8 ליטר עם 148 כ"ס בשידוך לתיבת הילוכים אוטומטית כפולת מצמד עם 6 יחסים והנעה קדמית או כפולה קבועה. נתוני צריכת דלק וביצועים לא פורסמו, אך לדברי היצרן גרסת הבנזין הבכירה צפויה לסיים את המיאוץ הקלאסי ל-100 קמ"ש תוך כ-8 שניות.

מבחן רכב סאנגיונג רקסטון

מבחן אופניים ברגמונט קונטרייל LTD
בשוק הביתי ה-GTS יחל להימכר במחצית השנה בעוד השיווק לאירופה צפוי לתחילת שנה הבאה ואז ככל הנראה גם יגיעה ארצה. במחיר הנכון היפיוף הסיני יוכל להגדיל משמעותית את נתוני המכירות של MG בישראל שעד כה התקשתה להוות אלטרנטיבה אטרקטיבית בשוק המקומי.

Viewing all 1547 articles
Browse latest View live