Quantcast
Channel: קרוסאובר | שטח
Viewing all 1547 articles
Browse latest View live

סיאט משיקה ג'יפון ראשון

$
0
0

ניר בן זקן
מלבד גרסאות פנאי-שטח לאלתיאה (Freetrack) וללאון (X-Perience) סיאט נעדרה עד כה מקטגוריית הקרוסאוברים, שהפכה בשנים האחרונות לפרה החולבת של תעשיית הרכב. כעת היא חושפת את האטקה, גרסת הייצור לקונספט ה-20V20 שנחשף בשנה שעברה ויתמודד מול קיה ספורטאז', יונדאי טוסון וניסאן קשקאי.

סיאט אטאקה. סופסוף קרוסאובר סדרתי למותג סיאט. מתמודד מול קיה ספורטאז, יונדאי טוסון בלב הסגמנט התחרותי ביותר. צילום: סיאט

סיאט אטקה. סופסוף קרוסאובר סדרתי למותג סיאט. מתמודד מול קיה ספורטאז, יונדאי טוסון בלב הסגמנט התחרותי ביותר. צילום: סיאט

לאטקה (Ateca, על שם כפר במחוז סרגוסה שבצפון ספרד), כמו שאר דגמי סיאט קו עיצוב חד ודינמי בתוספת בתי גלגלים מודגשים, מגני פלסטיק שחור סביב למרכב וצמד פסי גגון היצורים את "ניחוחות" רכבי הפנאי המחוייבים בקטגוריה. סיאט אטקה מתבסס על פלטפורמת MQB המודולארית של פולקסוואגן ועם א/ר/ג של 160/184/436 ס"מ הוא בעל מידות קומפקטיות יותר מהצמד הקוריאני (ספורטאז' וטוסון הפופולאריים בלבנט); 12 ס"מ באורך, 1.5 ס"מ ברוחב ו-4.5 ס"מ בגובה. גם בסיס הגלגלים; 264 ס"מ קצר ב-3 ס"מ מהתאומים מלוכסני העיניים. תא המטען לעומת זאת גדול למדי ומכיל 510 ליטר בגרסת ההנעה הקדמית ו-485 ליטר בגרסת ההנעה הכפולה.

סיאט אטאקה. סופסוף קרוסאובר סדרתי למותג סיאט. מתמודד מול קיה ספורטאז, יונדאי טוסון בלב הסגמנט התחרותי ביותר. צילום: סיאט

סיאט אטקה. סופסוף קרוסאובר סדרתי למותג סיאט. מתמודד מול קיה ספורטאז, יונדאי טוסון בלב הסגמנט התחרותי ביותר. צילום: סיאט

הסודות האפלים של מנשאי האופניים

• מכירים את יקב דאדה?

היצע מנועי הטורבו בנזין יכלול את ה-3 צילינדרים בנפח 1.0 ליטר עם 110 כ"ס (המוכר מהאיביזה) ו-1.4 ליטר עם 150 כ"ס. באגף לוגמי הסולר יש 1.6 ליטר עם 115 כ"ס ו-2.0 ליטר בצמד רמות הספק; 150 או 190 כ"ס. כל המנועים ישודכו לתיבת הילוכים ידנית עם 6 יחסים בעוד הגרסאות החזקות יותר יוצעו עם תיבת כפולת מצמד DSG בעלת 7 יחסים. סביר להניח שבעתיד תשודך תיבה זו גם למנוע הבנזין הבסיסי מה שעשוי לאפשר מחיר אטרקטיבי בדומה לגרסאות הבסיס של המתחרים שזוכים לביקושים גבוהים בשוק המקומי. הנעה כפולה תוצע בשלב הראשון רק עם מנוע הדיזל החזק.

סיאט אטאקה. סופסוף קרוסאובר סדרתי למותג סיאט. מתמודד מול קיה ספורטאז, יונדאי טוסון בלב הסגמנט התחרותי ביותר. צילום: סיאט

סיאט אטקה. סופסוף קרוסאובר סדרתי למותג סיאט. מתמודד מול קיה ספורטאז, יונדאי טוסון בלב הסגמנט התחרותי ביותר. צילום: סיאט

האטקה תוצע עם מערכות בטיחות מתקדמות כמו בקרת שיוט אדפטיבית הכוללת זיהוי תמרורים ואפשרות לנהיגה אוטונומית בפקקים עד מהירות 60 קמ"ש, בלימה אוטומטית במצבי חירום, שמירה על נתיב, זיהוי ערנות נהג עם התראה קולית ועצירה אוטומטית באם האוחז בהגה אינו מגיב והתראה על שטחים מתים כולל תנועה חוצה מאחור, אך לא ברור האם אלו יוצעו כחלק מהאבזור הסטנדרטי.
סיאט אטקה צפויה להגיע לישראל לקראת סוף 2016 ואם תצליח היבואנית, צ'מפיון מוטורס, להצמיד לה מחיר אטרקטיבי בדומה לשאר דגמי המותג, היא עשויה לאיים על ההגמוניה הקוריאנית.


פורשה מקאן ב-485 אלף שקלים

$
0
0


ניר בן זקן
יותר משנתיים לאחר שהושק, פורשה חושפת גרסת בסיס למקאן. רכב הפנאי שטח הקטן בהיצע של פורשה שהוצע עד כה רק עם מנועי V6, מקבל את מנוע טורבו בנזין, 4 צילינדרים בנפח 2.0 ליטר המוכר של קונצרן פולקסוואגן. תחת הכיול של מהנדסי פורשה הוא מפיק 252 כ"ס בין 5,000 ל-6,800 סל"ד ו-37.7 קג"מ בין 1,600 ל-4,500 סל"ד, 27 סוסים ו-2 קג"מ יותר מאותו מנוע באודי Q5 החולק את אותה פלטפורמה. המנוע משודך לתיבת הילוכים כפולת מצמד PDK עם 7 יחסים (8 הילוכים אוטומטית באודי) ולהנעה כפולה קבועה.

פורשה מקאן עכשיו במהדורת כניסה. רק 460 אלפי שקלים. מנוע 2.9ל' טורבו מחוזק אמור לטפל בדרישות הדינמיות אשר מכתיב הסמל שעל החרטום. צילום: פורשה

פורשה מקאן עכשיו במהדורת כניסה. רק 485 אלפי שקלים. מנוע 2.9ל' טורבו מחוזק אמור לטפל בדרישות הדינמיות אשר מכתיב הסמל שעל החרטום. צילום: פורשה

המיאוץ ל-100 קמ"ש יקח 6.7 שניות (0.4 שניות פחות מהבן דוד של אודי) או 6.5 שניות עם חבילת "ספורט כרונו" הכוללת בקרת שיגור בדרך ל-229 קמ"ש מרביים. צריכת הדלק הממוצעת עומד על בין 13.5 ל-13.8 ק"מ לליטר על פי נתוני היצרן בהתאם לצמיגים הנבחרים.

פורשה מקאן עכשיו במהדורת כניסה. רק 460 אלפי שקלים. רשימת האיבזור התקני מקיפה ועשירה מאד - כצפוי. צילום: פורשה

פורשה מקאן עכשיו במהדורת כניסה. רק 485 אלפי שקלים. רשימת האיבזור התקני מקיפה ועשירה מאד – כצפוי. צילום: פורשה

מבחן רכב פורשה קאיין מול ריינג' רובר ספורט

מבחן רכב אודי Q7 מול וולוו XC90

רשימת האבזור הסטנדרטי של פורשה מקאן תכלול גג שמש פנוראמי, ריפודי עור ואלקנטרה, מושב נהג חשמלי וחישוקים בקוטר 18". היבואן החדש של פורשה לישראל "אורכיד ספורטס קארס" תשווק את המקאן הבסיסי החל מחודש יולי במחיר 485 אלף שקלים, 180 אלף שקלים פחות מהמקאן S שהיה הבסיסי בהיצע עד כה, מה שיאפשר לו להפוך פופולארי בהרבה ממספר היחידות הבודדות שנמכרו עד כה.

יגואר F-PACE מגיע בחודשים הקרובים עם בשורה אמיתית - גם לגבי המותג אצלנו. אחד ה-SUV פרימיום המלהיבים ביותר שראינו באחרונה. צילום: יגואר

יגואר F-PACE מגיע בחודשים הקרובים עם בשורה אמיתית – גם לגבי המותג אצלנו. אחד ה-SUV פרימיום המלהיבים ביותר שראינו באחרונה. צילום: יגואר

עידכון המחיר מקרב את פורשה מקאן לזירה של ריינג' רובר איווק ולרמת המחיר שלו (כ-430 אלפי שקלים). אבל זה לא יישאר עימות רק של שני מותגים כאשר כבר בחודש אפריל הקרוב צפוי להגיע לארץ יגואר F-PACE אשר מביט לקלחת מנוע 6V מוגדש ו-380 כוחות סוס עטופים באחד המרכבים היפים ביותר שראינו ברכבי פנאי מהשנים האחרונות. אגב, יגואר F-PACE מיוצר במפעל הבית של לנד רובר בסוליהול.

מאות רכבי שטח יסופקו בקרוב למשטרת ישראל

$
0
0

רוני נאק

משטרת ישראל תצטייד בעוד כמה חודשים במאות רכבי כביש שטח רכים-וגם בעשרות רכבי שטח בעלי הילוך כוח. כך עולה מתוכנו של מכרז הצטיידות שהפיצה המשטרה באחרונה. המשטרה אינה זרה לנושא רכבי הכביש שטח הרכים, כבר לפני כארבע שנים החלה המשטרה בתהליך הצטיידות בקיה סורנטו דיזל שהחליף חלק מניידות הסיור, שהתבססו בעיקר על דגמים משפחתיים כמו הקורולה.

ניידת משטרה על בסיס שברולט טאהו. לא בדיוק עומדת בתנאי המכרז - אבל זה הרעיון הכללי. צילום: GM

ניידת משטרה על בסיס שברולט טאהו. לא בדיוק עומדת בתנאי המכרז – אבל זה הרעיון הכללי. צילום: GM

לפי המכרז החדש, המשטרה מעוניינת להצטייד ב-350 רכבים בעלי הנעה כפולה, מתוכם 300 יהיו רכבי פנאי שטח. כלומר, לפי מפרט הדרישות של משטרת ישראל הם לא יחויבו בהילוך כוח. יחד עם זאת, לפי המשטרה תידרש מרכבי הכביש שטח תנאי סף בסיסיים: למשל נעילה לדיפרנציאל המרכזי. זה פוסל מן המכרז את חביב השוטרים: קיה סורנטו, שאינו מצויד בנעילת דיפרנציאל מרכזי.

סובארו פורסטר? עומד בכל תנאי הסף. צילום: סובארו

סובארו פורסטר? עומד בכל תנאי הסף. צילום: סובארו

לפי מפרט הדרישות של המשטרה, הרכב הזוכה במכרז רכבי הכביש שטח יוכל להיות בעל מנוע בנזין או דיזל, בהספק מינימאלי של 150 כוחות סוס ובמחיר התחלתי של 180 אלף שקלים. בנוסף הוא ידרש להתקנה של מערכות קשר שידרשו חיזוק של האלטרנאטור- וגם לכלוב אחורי שיוכל להחזיק עצירים. בנוסף לרכבי הכביש שטח הרכים המשטרה מפרסמת גם מכרז הצטיידות לרכבים קשוחים יותר, מדובר ב-50 רכבים שיצוידו בהילוך כוח.

פיאט טיפו ב-99,900 שקלים –ניתוח

$
0
0

רוני נאק

רעש אדמה קל נרשם בשוק הרכב בשבוע שעבר כאשר פיאט הכריזה על ההקמה מאפר של דגם "טיפו" המשפחתית. אחרי שנים רבות שבהן נאלצה היבואנית להתמודד עם פורטפוליו מוצרים דל ומפולח, הצטרף להיצע רכב פנאי שטח ועתה גם משפחתית לקבוצת הרכב שהיא אולי המכנה משותף הרחב ביותר אצלנו – משפחתית, 1.6ל', 4 דלתות ואוטומטית.

מנוע 1.6ל' נטול טורבו מפיק 110 כ"ס, תיבת הילוכים אוטומטית (MADE IN JAPAN – הוגדש בתיק העיתונות) עם שישה הילוכים – ממונים על הזזה של מכונית גדולה למדי ומרשימה למראה: 4,53 מטרים לאורך, רוחב של כמעט 1.8 מטרים ובסיס גלגלים של 263 ס"מ. הזמן ל-100 קמ"ש אורך 11.2 שניות (על פי המפרט) אבל זה לא חשוב כמו נפח תא המטען העומד על 520 ליטרים.

חבילת הבטיחות המקורית, 6 כריות אוויר ועיגוני איזופיקס, מקבלת חיזוק מקומי עם מובילאיי כסטנדרט אשר מביאה עימה מערך התראות עשיר ומקפיץ את דירוג הבטיחות של המכונית.

לצד 9 גווני צבע שונים, בקרת אקלים דיגיטאלית, בקרת שיוט ונגיעות עור, פקדים מגלגל ההגה ועוד איבזור מקורי רב – בולט תג המחיר: 100,000 שקלים לגרסת הביניים, 90 אלפים לגרסת 1.4ל' ידנית ועד-108 אלפים לגרסה המאובזרת ביותר. המכונית מיוצרת במפעל פיאט בתורכיה וחשוב לציין עוד כי נכון לתאריך פרסום הכתבה היא עדיין לא נבחנה במבחן EURO NCAP.

פיאט טיפו - 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

פיאט טיפו – 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

שובר את המונופול?

תמחור המכוניות בסגמנט הזה לא דורש דמיון רב, אפילו לא ממני, הצצה מהירה בעלונים הצבעוניים של יבואני הרכב חושף תנודת מחיר סביב "מרכז" של כ-130 אלפי שקלים. זה נראה כמו תמחור "אנטי תחרותי" למרות שבפועל התחרות בין היבואנים עזה למדי. התשובה נמצאת בעוגת הגבינה של חלוקת השוק – כשאר בסגמנט הזה כ-80% מהמכירות (עפ"י המצגת של סמל"ת) הן לחברות הליסינג ולציי הרכב – אלו כידוע לא קונות את המכוניות במחירים שעל התגית המתנודדת ממראת צד מחוממת ומחושמלת. שיעור ההנחות הוא אחד הסודות הכי שמורים למחצה של הענף אבל אתם יכולים לקבל מושג לאחוזים כאשר יוצאות אלפי מכוניות "0 קילומטרים" למכירה בהנחות של עשרות אלפי שקלים דרך חברות הליסינג.

פיאט קיבלה החלטה אמיצה שלא לשחק את המשחק הזה – לפחות זה מה שהם אמרו לנו – וגם אם כן אז לא בשיעורי ההנחות המקובלים בזירה אלא באחוזים חד-ספרתיים. היא מכוונת לקהל פרטי ומוותרת מראש על הציים – כל זה בסיוע היצרן אשר כנראה מבין את האסטרטגיה ונרתם (על ידי מחירי FOB ככל הנראה) לסייע לסמל"ת. בונוס נחמד ודי שטני, שהוא אולי תוצר לוואי ולא מכוון, הוא לחשוף את ערוות המתחרים בעיני ציבור הלקוחות הפרטיים. ואם יש משהו שישראלים הכי לא אוהבים זה לראות מישהו אחר מרוויח עליך ולהרגיש פראייר – ובתרגום להיפסטרית: סאקר!

פיאט טיפו - 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

פיאט טיפו – 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

הסביבה

פעם, כשפיאט הייתה שחקן מאד משמעותי בשוק הרכב. פיאט היה המותג הזול והעממי. אופציה שניה לפורד ברנדה מבלגיה – אבל לא לזו מאוסטריה. שוק הרכב השתנה מאד מאז. ועתה פיאט מציבה V קרבי עם שפיץ אחד של חשק בו פיאט 500 מובילה את המאמצים עם עיצוב ולצידו תג מחיר נאה. חזית שניה היא תכליתית שלא לומר אפרורית ושם המסחריות, ועתה הטיפו נועדו לתת פתרונות תחבורה זולים ויעילים. זה יוצר מתח, וגרוע מזה ליצור דיסוננס ללקוחות אשר שילמו מעל למחיר השוק עבור 500 מאובזרת. האם פער תפיסתי כזה גדול יהפוך את ה-V הקרבי ל-U TURN צרכני?

המשבצת של המכוניות העממיות תפוסה בעוז על ידי המותגים הקוריאניים – עם מוצרים שהולכים ומשתפרים מדי דור – הם ירשו את המותגים היפניים אשר הפכו לכינור שני. מי שמוצרים רבים שלו מתומחרים באיזור ה-5 ספרות זה מותג דאצ'יה. מותג שבבסיסו ה- LOW COST וככזה אין ממנו ציפיות רבות בתחומי האיבזור והפינוקים. פיאט לא יכולה לקרא תגר על ההגמוניה של הקוריאנים ולחזור למקומה בשוק של פעם, ומצד שני היא חוששת "ליפול" לרגלי פירמידת המיצוב ולישיר מבט עם ההכנה לפנסי הערפל של דאצ'יה.

פיאט טיפו - 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

פיאט טיפו – 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

מבחן רכב פיאט 500X נגד קרוסאוברים

מבחן רכב סובארו אאוטבק

הסכנות

תמחור נמוך מדי יכול להיות רע לא פחות מתמחור גבוה מדי. אולי אפילו יותר. מחיר גבוה תמיד אפשר להוריד – גם אם לפרקי זמן קצובים על ידי מבצעי מכירות – כדי להזניק מכירות. מתמחור נמוך, והשלכותיו קשה להתאושש – תדמיתית וחשוב מזה בשורת הרווח. הנה חמש סכנות של מחיר נמוך מדי:

  1. מהרגע שנקבע המחיר לצרכנים תהיה התנגדות לשנות אותו
  2. למחיר יש השלכות מכריעות לגבי מיצוב המוצר והמותג
  3. המחיר אינו יתרון בר קיימא – אם מתחרה חזק מחליט להילחם בך
  4. לקוחות "מחיר" אינם נאמנים
  5. תפיסת איכות נמוכה למוצר
פיאט טיפו - 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

פיאט טיפו – 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

איפה הקטש'?

עם מחירים נמוכים פיאט – בטווח הארוך – עשויה להרוויח פחות (אולי אפילו להפסיד כסף), לאבד לקוחות, לא לצמוח כצפוי ולהיתפס בעיני הלקוחות באופן שלא התכוונה אליו בבוקר בו כינסה את מסיבת העיתונאים. אין ספק שהמחיר הזה עשה לפיאט כותרות ויוצר גל מכירות – בטווח הקרוב – הוא מחזיר במידה מסוימת את פיאט לשיח של צרכני הרכב הפרטיים – וזו לדעתי המטרה העיקרית. על פניו התמורה הצרכנית מרשימה מאד (עם הסתייגות עד שתגענה תוצאות מבחני הריסוק) – כדי לשרוד יהיה על הנהלת סמל"ת להמשיך ולהוביל שינוי – ליזום מהלכים ולהוביל את השוק ובעיקר למצוא יתרונות יחסיים יציבים שאי אפשר למחוק במרקר על המחירון. הקטש' במקרה הזה אצל פיאט.

 

סיאט תציג רכב פנאי שטח קטן ב-2017

$
0
0

תומר הדר

סיאט תציג בשנה הבאה ג'יפון קטן, אח לסיאט אטקה, כך הודיעה סיאט במסגרת מצגת למשקיעים. סיאט נחשבת לחברה האחרונה שהצטרפה ל"מהפכת הג'יפונים" עם האטקה שהוצג בתערוכת  ז'נבה האחרונה, לאחר שבקונצרן פולקסווגן, ובעיקר מחוץ לו נשמעו ביקורות על התמהמהותה של היצרנית הספרדית בהשקה של ג'יפון. בהצהרתה של סיאט הדגישו ראשי החברה שהג'יפון החדש- שיוצג ב-2017 ייוצר במפעלי סיאט במרטורל, ספרד, זאת לאחר שבגלל הצהרות קודמות לפיהן האטקה לא תיוצר בספרד, נתקלו אנשי סיאט בביקורת מרובה.

כמו סיאט אטקה רק יותר קטן - סיאט מצהירה על קרוסאובר קטן בשנת 2017. צילום: סיאט

כמו סיאט אטקה רק יותר קטן – סיאט מצהירה על קרוסאובר קטן בשנת 2017. צילום: סיאט

בייקמוביל סיאט לאון ST

מבחן רכב הונדה HRV

לדברי לוקה דה מאו, מנכ"ל סיאט: "החברה עומדת להעצים את מחויבותה לשוק רכבי הפנאי שטח בשנת 2017 ותוסיף קרוסאובר קטן רב שימושי שיפותח וייוצר במרטורל", ציין דה מאו: "אלה חדשות טובות למותג וגם למפעל המרכזי שלנו מכיוון שמדובר בפלח השוק בעל שיעור הצמיחה הגדול ביותר – והמוצר החדש יהווה עמוד תווך חשוב לצד האיביזה והליאון", ציין דה מאו.

הצהרתו של דה מאו אינה מקרית. לפי נתוני ג'ייטו דיינמיקס, פלח השוק של רכבי הכביש שטח הקטנים, כדוגמת פיז'ו 2008 זינק ב36% למעל מיליון מסירות.

סובארו משדרגת את הפורסטר

$
0
0

תומר הדר

סובארו היפאנית מודיעה היום על השקת גרסה מעודכנת של הפורסטר, שתגיע בעוד מספר חודשים גם לישראל. לפי סובארו-עיקר השינויים (המזעריים למדי) מתבטאים בעיצוב מחודש של החזית ושדרוג של הדיפון הקולי, שאמור להפוך את הפורסטר למעט שקט יותר.

השדרוג באיכות הדיפון כולל שימוש בזכוכית עבה יותר בחלונות ועיבוי של האטמים שסביב הדלתות.  לפי סובארו, לגריל הקדמי התווסף מוטיב חדש- עיצוב שונה לרשת הפנימית, עיצוב שונה לפנסים וגם תוספת של עיטורי כרום לפגוש הקדמי, שעבר בעצמו סוג של עיצוב עדין מחדש. השינוי, לטענת סובארו, נועד להדגיש את מרכז הכובד הנמוך של הפורסטר. בדומה לרכבים רבים שהוצגו השנה, גם הפורסטר זוכה לתוספת של פנסי LED במקום יחידות תאורת ההלוגן שהותקנו בו עד היום.

סובארו פורסטר מקבל עידכון של אמצע חיי הדגם עם מתיחת פנים, שיפור NVH וחומרי פנים מרוככים. צילום: סובארו

סובארו פורסטר מקבל עידכון של אמצע חיי הדגם עם מתיחת פנים, שיפור NVH וחומרי פנים מרוככים. צילום: סובארו

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו

מבחן אופניים צ'ארג' קוקר 0

השינוי של הפורסטר אינו תקף רק לחלק החיצוני: בפנים הוחלפו הפלסטיקים בחומרים רכים יותר ומערכת השמע והניווט זכתה לתוספת של מסך בגודל 7 אינטש. כפי שנהוג בימים אלה בתעשייה, גם בסובארו מתהדרים בהוספה של אביזרי בטיחות, אלא שבסובארו לא מזכירים כלל מערכות בלימה אוטונומיות, או בקרות סטייה מנתיב, אלא פנסים המסוגלים לעקוב אחרי הפניה. מבחינה דינאמית, סובארו מדגישה ששיעורי השיכוך וההחזרה של המתלים שונו כך שהפורסטר החדש אמור להיות נוח יותר- ותיבת ההגה זכתה ליחס העברה יותר מהיר. המנועים ותיבות ההילוכים האוטומטיות (CVT) נותרו ללא שינוי.

דאצ'יה סופסוף באוטומט

$
0
0

רוני נאק

הבוקר הודיעה קרסו יבואנית דאצ'יה על תחילת השיווק של גרסה רובוטית לדגם סאנדרו סטפוואי. זהו דגם הקרוסאובר המשפחתי הקטן יותר מתחת לדאסטר במונחי מידות. התיבה הרובוטית נקראת EASY-R והיא עם חמישה יחסי העברה ומצמד יחיד. אקטואטור אלקטרומכאני מפוקח מחשב ימלא את מקום הנהג בכל הקשור להעבר הילוכים והפרדת המצמד. לתיבה שני מצבים "DRIVE" להפעלה רובוטית מלאה וגם "MANUAL" להעברת השליטה באופן מלא לנהג. לתיבה יכולת זחילה בפקקים ומזהה תנועה איטית וגם מסוגלת להוריד הילוך או שניים בתגובה לקיק דאון מהיר. סיוע לזינוק בעליה מגיע "בילטאין" כמו גם START&STOP. תיבת ההילוכים הרובוטית תהיה משודכת רק למנוע הבנזין לו תפוקה של 90 כ"ס ו-14 קג"מ.

המשלוח הראשון של הגרסה הזו יגיע מיד אחרי פסח ויהיה זמין באינטרנט באתר בו יוכל הלקוח לבחור את גוון הצבע ולשריין מכונית עם מקדמה של 2,000 שקלים כבר מאותו משלוח.

לדאציה סנדרו סטפווי עם בסיס גלגלים באורך 259 ס"מ, אורך 408 ס"מ ורוחב 173 ס"מ. מדובר ברכב גבוה עם מרווח גחון של 20.7 ס"מ. צריכת דלק ממוצעת (לא צויין האם בנזין או דיזל – ידני או רובוטי…) 19.6 ק"מ / ליטר.

דאציה סנדרו סטפווי אוטומטית - 77000שקלים. צילום: דאצ'יה

דאציה סנדרו סטפווי אוטומטית – 77000שקלים. צילום: דאצ'יה

הסנדרו סטפווי מגיע מאובזר כסטנדרט עם מולטימדיה מקורית ומערכת ניווט בעברית, מערכת בקרת שיוט, דיבורית בלוטות' נשלטת מההגה, פנסי ערפל, מסילות גג דקורטיביות ועוד. המחיר של דא'ציה סנדרו סטפוואי רובוטי יעמוד על 77,000 שקלים.

אפקט דיזלגייט: שלטונות צרפת פשטו על משרדי פיז'ו סיטרואן

$
0
0

תומר הדר

פרשת דיזלגייט כנראה לא תסתיים בפולקסווגן.לאחר שרק השבוע הודיעה מיצובישי היפאנית כי זייפה את תוצאות נתוני צריכת הדלק של מספר דגמים עירוניים, מודיעה PSA, חברת האם של פיז'ו, סיטרואן ו-DS כי חוקרים מטעם ממשלת צרפת פשטו על משרדיה בפריז. על פי הודעתה של PSA- חברת האם של פיז'ו וסיטרואן, הפשיטה על משרדי החברה נובעת מ"חקירה בנושא זיהום אוויר".

עוד הודיעה החברה כי היא משתפת פעולה באופן מלא עם החקירה, שמהווה חלק מחקירה כוללת וגדולה יותר של שוק הרכב הצרפתי. על פי הממשל הצרפתי, בוצעו חיפושים בחמישה אתרים שונים בעקבות "חריגות" בתוצאות הזיהום של שלושה דגמי רכבים שונים.

מה תגלה הפשיטה הלילית על משרדי PSA של פיז'ו וסיטרואן? בתצלום סיטרואן קקטוס. צילום: רוני נאק

מה תגלה הפשיטה הלילית על משרדי PSA של פיז'ו וסיטרואן? בתצלום סיטרואן קקטוס. צילום: רוני נאק

דווקא קונצרן פיז'ו סיטרואן נחשב לאחד הזהירים ביותר בנושא צריכת דלק ופליטת CO2. על פי נתוני ג'ייטו דיינאמיקס, פיז'ו סיטרואן נמצאת כיום במקום הראשון באירופה בכל הקשור בהפחתת מזהמים. לאחרונה הודיע הקונצרן שיפעל כבר השנה לפרסום של נתוני צריכת דלק אמיתיים לכל דגמיו- ולא לפרסום נתוני צריכת דלק בתנאי מעבדה.

מנועי DCI של קבוצת רנו תחת זכוכית המגדלת של ממשלת צרפת. צילום: רנו

מנועי DCI של קבוצת רנו תחת זכוכית המגדלת של ממשלת צרפת. צילום: רנו

הפשיטה על PSA מהווה חלק מחקירה גדולה יותר שמקיימים שלטונות צרפת, במסגרתה פשטו השנה גם על משרדי רנו, לאחר שנתוני צריכת הדלק של מנועי הדיזל של הקונצרן – בנפח 1.5 ליטרים, אשר מותקנים בחלק מן הדגמים (לדוגמה הקפצ'ור) התגלו כמזהמים לכאורה.


מאזדה מציגה CX-4

$
0
0

רוני נאק

מאזדה הציגה בתערוכת בייג'ין את רכב הפנאי שטח החדש שלה CX-4  מאמץ כמובן את קונספט "סקייאקטיב" ההוליסטי – לאמור: מנוע חסכוני, בשיתוף תיבת הילוכים מכויילת חסכנות יחד עם מרכב/שלדה מחומרים קלים. כל זה כדי לשפר ביצועים אבל בעיקר לצמצם פליטת מזהמים. גם קונספט העיצוב KUDO שכה בולט בדור האחרון של מאזדה מקבל בכאן ביטוי ויוצר צללית אשר לפי מאזדה מזכירה מכונית קופה. נו טוב…

מאזדה חושפת קרוסאובר חדש ומלהיב. CX-4. צילום: מאזדה

מאזדה חושפת קרוסאובר מלהיב. CX-4. בינתיים רק לשוק הסיני. צילום: מאזדה

מאזדה CX-4 מצויידת בהנעה כפולה – i-ACTIVE  ומסוגלת לפי יוצריה להתמודד עם מגוון רחב של דרכים וכבישים בזכות מרווח גחון כשל SUV והנעה לכל הגלגלים. וכן הם הכניסו גם זום זום ו-ג'ינבה אייטי לתוך ההודעה לעיתונות – כדי לספר לכם שעם כל הנ"ל יש למכונית גם יכולת דינאמית מלהיבה.

קצת נתונים: אורך 463 ס"מ, בסיס הגלגלים 270 ס"מ, היצע המנועים עומד על 2.0 ל' ו-2.5ל' בנזין (150 ו-180 כ"ס) ולתיבת ההילוכים האוטומטית או הידנית 6 יחסי העברה. יש מערכות בטיחות אקטיביות מתקדמות וקישוריות מלאה (אוף קורס).

מאזדה חושפת קרוסאובר חדש ומלהיב. CX-4. צילום: מאזדה

מאזדה חושפת קרוסאובר חדש ומלהיב. CX-4. צילום: מאזדה

מאזדה CX-4 מיוצרת בסין ותתחיל להיות משווקת שם כבר ביוני הקרוב.

האם גם פיאט רימתה?

$
0
0

תומר הדר

אחרי הפשיטה על משרדי פיז'ו בסוף השבוע, הפשיטה על משרדי רנו שאירעה לפני מספר חודשים וכמובן גם פרשת "דיזלגייט" מגיעה תורה של יצרנית רכב נוספת: פיאט, להיחקר.

לפי פרסומים ב"בילד" הגרמני, משרד התחבורה הגרמני מקיים חקירה של היצרנית האיטלקית (בעקבות "טיפ" מ-BOSCH – לפי בילד) בחשד שהתקינה ברכביה לכאורה רכיב שנועד לעקוף את בדיקות הזיהום. בניגוד לרנו או פיז'ו, שמכוניותיהן "רק" חורגות כביכול מרמת הזיהום המותרת, בפיאט קיים חשד שהחברה מצאה דרך מתוחכמת במיוחד לעקוף את הבדיקות.

פיז'ו וסיטרואן תחת חקירה. צלום: פיז'ו

פיז'ו וסיטרואן תחת חקירה. צלום: פיז'ו

על פי השיטה הגרמנית למדידת זיהום, הרכב נוסע במשך 20 דקות במסלול מיוחד אשר מדמה תנאי נסיעה יום יומיים. הדגם של פיאט שנבדק- 500X כויל כך שמערכות הפחתת הזיהום שלו יחדלו מפעילות לאחר 22 דקות, כלומר בעצם אחרי שהמדידה מסתיימת. הבדיקה של מכוניות פיאט התבצעה לאחר שהשלטונות בגרמניה דרשו בעקבות פרשת "דיזלגייט" בדיקות של חלק ניכר מן המכוניות אשר משווקות בגרמניה, על מנת לקבוע האם שיעורי פליטת המזהמים שלהן אכן עומדים בתקן. עם פרסום התוצאות של פיאט דרש שר התחבורה הגרמני אלכסנדר דוברינט בדיקות נוספות לדגמים של פיאט. על פי המקור מדובר במכוניות המצויידות במנועי דיזל.

 

פולקסווגן חושפת את T PRIME

$
0
0

תומר הדר

פולקסווגן, המחלימה בימים אלה מפרשת "דיזלגייט" מרחיבה את משפחת רכבי הכביש שטח של היצרנית: הטיגואן החדש שהוצג השנה מעט גדול מקודמו, מה שפותח אפשרות להצגת אח קטן יותר לטיגואן. בנוסף תציג פולקסווגן גם גרסת קופה וגם אח גדול ומפואר יותר. כדי להעניק למבקרי תערוכת הרכב בבייג'ין טעימה קטנה מאותו אח גדול, מציגה פולקסווגן את T PRIME. השם לבדו רומז על העובדה שמדובר ברכב כביש שטח גדול אשר ממוצב מעל הטיגואן. רכב זה עשוי להחליף את הטוארג, או לסירוגין להיות ממוצב בין הטוארג ובין הטיגואן.

פולקסווגן T PRIME. גדול מטיגואן קטן מטוארג. צילום: VW

פולקסווגן T PRIME. גדול מטיגואן קטן מטוארג. צילום: VW

על פי הודעתה של פולקסווגן, מדובר בקונספט שיתבסס על פלטפורמת MLB של פולקסווגן – פלטפורמה מודולארית עליה יתבססו רכביו הגדולים של הקונצרן. לפי נתוני פולקסווגן, מדובר ברכב גדול למדי: T PRIME משתרע על אורך של 5,070 מילימטרים – כלומר ארוך מעט מן הטוארג הנוכחי – ועל רוחב של 1,999 מילימטרים. מערכת ההנעה של T PRIME  מבוססת על מנוע בנזין בעל מגדש טורבו, בנפח 2.0 ליטרים, המפיק 248 כוחות סוס – ומנוע עזר חשמלי המפיק 134 כוחות סוס.

פולקסווגן T PRIME. גדול מטיגואן קטן מטוארג. וגם היברידי! צילום: VW

פולקסווגן T PRIME. גדול מטיגואן קטן מטוארג. וגם היברידי! צילום: VW

למערכת ההנעה, המעבירה את הכוח אל ארבעת הגלגלים באמצעות תיבה אוטומטית בעלת שמונה מהירויות, יש שלושה מצבי נסיעה, כולל מצב המאפשר לT PRIME- לנסוע במצב PHEV, בכוח חשמל בלבד. הנתונים, למרות שפע מערכות העזר, מרשימים: את הזינוק ל100 קמ"ש ה-T PRIME מבצע תוך שש שניות בלבד, ועד מהירות סופית של 224 קמ"ש.

אינפיניטי חושפת את ה-SPORTS INSPIRATION

$
0
0

תומר הדר

לאחר שבשבוע שעבר חשפה אינפיניטי איור חלקי בלבד של דגם הקונספט החדש שלה, SPORTS INSPIRATION, חושפת היום חטיבת היוקרה של ניסאן את מכונית הקונספט שלה במלואה במסגרת תערוכת הרכב שנפתחת השבוע בבייג'ין.

אינפינטי QX קונספט - רכב תצוגה "מבושל" המבשר את המראה של הדור הבא לרכבי הפנאי שטח מאינפיניטי. צילום: אינפיניטי

אינפינטי QX קונספט – רכב תצוגה "מבושל" המבשר את המראה של הדור הבא לרכבי הפנאי שטח מאינפיניטי. צילום: אינפיניטי

הקונספט החדש מיועד, לפי אינפיניטי, "לבחון את חזונה של אינפיניטי לרכב כביש שטח בינוני המיועד לשוק הפרמיום". לדברי רולנד קרוגר, נשיא אינפיניטי, "ה-QX החדש מהווה הצהרה לכוונותיה של אינפיניטי וממחיש את פילוסופיית העיצוב העתידית של אינפיניטי בשוק רכבי הכביש שטח הבינוניים".

אינפינטי QX קונספט - רכב תצוגה "מבושל" המבשר את המראה של הדור הבא לרכבי הפנאי שטח מאינפיניטי. צילום: אינפיניטי

אינפינטי QX קונספט – רכב תצוגה "מבושל" המבשר את המראה של הדור הבא לרכבי הפנאי שטח מאינפיניטי. צילום: אינפיניטי

למרות ההצהרות הנלהבות של אנשי אינפיניטי, בפועל בחברה טרם חשפו מפרטים כלשהם לרכב התצוגה החדש, שצפוי להוות בסיס לדור הבא של האינפיניטי QX, שיוצג ככל הנראה בעוד כשנה וחצי.

מבחן רכב פורד אקספלורר

$
0
0
  • מתיחת פנים של דור 5
  • 3.5 ל' 6V
  • 290 כ"ס/ 35 קג"מ
  • 6.5 ק"מ/ל'
  • 360,000 שקלים

רוני נאק

זהו בהחלט אחד המקרים שבהם מתיחת פנים קטנה עושה הבדל גדול. פורד אקספלורר הקודם היה גדול, מרשים ובעל נוכחות – אבל שידר עידון כשל קורנס משומש. עתה עם תחילת השיווק, מעט באיחור יש לציין, של הדור העדכני ומתוח הפנים אפשר להעריך ממקור ראשון את השינויים שנעשו.

עידכוני דגם

אלו כוללים שבכה, פנסים, פגושים ופנסי ערפל אשר שאלו השראה מהמראה העדכני של טנדר F-150 (דגם חסר חשיבות אצלנו אבל אייקון תרבותי בארה"ב). מאחור נעשה טיפול דומה עם יחידות תאורה מודרניות יותר וצמד מפלטים. שינויים קטנים במימד היצרן אבל בהחלט כאלו אשר מרעננים מאד את המראה של הדור החמישי של פורד אקספלורר אשר התגלגל לכבישים כבר ב-2011.

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

המראה השתנה אבל המידות – כמובן שלא. בסיס הגלגלים עומד על 286 ס"מ. האורך הכולל חוצה את קו 5 המטרים ב-1 מ"מ, הרוחב עומד על 2 מטרים והגובה על 180 ס"מ. אוטו גדול – אשר בארה"ב נחשב ל-MEDIUM – הכל עניין של נקודת מבט.

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

למבחן קבלנו את הגרסה המצוייצת והמאובזרת ביותר – "פרימיום" – והיחידה עם הנעה כפולה. בהתאם לזאת תא הנהג וחלל הנוסעים היו עמוסים באיבזור רב. חלונות פנורמיים, שורת מושבים שלישית עם קיפול חשמלי (בתנועה רובוטית מהפנטת), מערכת מצבי נהיגה בשטח, מושבים עם עיסוי ועוד מערכת לסיוע בחניה – ניצב או מקביל – בקרת שיוט אקטיבית, חגורות בטיחות עם כריות אוויר נוספות במושבים הקיצוניים (בנוסף ל-7 הכריות הסטנדרטיות), מפתח חכם ובר תיכנות, מערכת MY FORD, 7 גוונים שונים של תאורת אמביאנס ועוד ועוד ועוד…בהחלט טנא מלא כל מק"ט.

על ההנעה מופקד מנוע דוראטק 6V בנפח 3.5 ל' אשר מפיק 290 כ"ס ב-6500 סל"ד ו-35.27 קג"מ ב-4000 סל"ד. זה המנוע היחיד בהיצע של אקספלורר בישראל (בחו"ל יש גם 4 ציל' טורבו אקובוסט עם 240 כ"ס ומפלצת כפולת מגדשי-טורבו ו-6V עם 365 כ"ס ו-48 קג"מ).

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

הורדת הכוח לכל ארבעת הגלגלים נעשית דרך תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית של פורד עם שישה יחסי העברה. יש לתיבה כמובן מצבי הפעלה שונים ובהם גם הפעלה ידנית או ספורטיבית ונמרצת יותר. על הקשר עם הקרקע ממונים ארבעה מתלים נפרדים כאשר בחזית תמצאו תמוכות מקפרסון וקפיצי סליל ומאחור מולטי לינק רב-חיבורי (שזה אותו הדבר בעצם) ותליה של קפיצי סליל.

המשקל העצמי עומד על 2.2 טונות ובכל זאת מראים נתוני היצרן על 8.2 שניות ל-100 קמ"ש וצריכת דלק משולבת 8.08 קילומטרים לליטר (קצת פחות מרשים).

כפי שכבר ציינו יש בפורד אקספלורר מערך נרחב של אמצעי בטיחות אקטיביים ומתקדמים לצד מה שכבר נאה כמובן מאליו כמו בקרת יציבות ומשיכה, שליטה בנגרר, התראה על שטחים מתים ועוד.

מחיר רכב המבחן שהיה בגרסת פרימיום והנעה כפולה עומד על 360,000 שקלים.

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

נהיגה

אני אוהב מכוניות גדולות – מת עליהן. חולה על התחושה של שליטה מלאה במסה גדולה וכבירה אשר נענית לפקודות שלך. תנו לי ניסאן פטרול או טויוטה לנדקרוזר 200 ואני בשמיים – אפילו שהראשון איטי והשני נדיר יותר מקומבינה מחוץ לכנסת. אבל האקספלורר לא ירד לי טוב בוושת. אולי אלו החלונות הקטנים, מכסה המנוע המוגזם והמנופח אשר מגביל את שדה הראיה, מראות צד הכי מעצבנות בעולם כאשר השמאלית קטנה מאד ופשוט מסוכנת. הרגשתי כמעט כמו בכלי זחלילי בתרגיל צה"לי. חסרו לי קופסאות לוף שיתגלגלו על הרצפה ומפקד שיחבוט לי מדי פעם בקפלס"ט או יפנק אותי עם ברך בגב.

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

לצאת לשטח עם הילדים

אופני ההרים האחרונים שתקנו

תא הנהג רחב ידיים ומאובזר בעושר רב. כל הגדג'טים שרק תרצו – והרבה שלא תשתמשו בהם לעולם. ובכל זאת יש כאן תחושה שלא חסכו עליכם וכדי לקבל כזה אבזור אצל אחרים היה עליכם לשלם הרבה יותר מרשרשין. בחינה מקרוב של העניינים מגלה אם זאת בעיות. איכות החומרים טובה אבל לא מצוינת. מה שנראה כמו עץ ואלומיניום רק נראה כמו עץ ואלומיניום – והסגירה הכללית של כל הדברים – איך נאמר זאת בפולנית…מדויקת – היא לא. (לאחרונה בילינו עם גרנד צ'ירוקי הדגמות עם מעל 30K קילומטרים עליו אשר הרגיש הרבה יותר רענן…).

חלל הפנים אכן מרווח מאד. יש מזגן לשורות שמאחור – והוא מאד יעיל – והילדודס כמובן שהיו המומים – כמוני – מהמושבים החשמליים שמאחור ולא היו מוכנים לשבת בשום מקום אחר – ובצדק.

המנוע החזק מתקשה להתבטא בשל המשקל של המכונית ותיבת ההילוכים. שני אלו – לטעמי דופקים את הביצועים כמו גם את צריכת הדלק. רוב הזמן התחושה היא שחסר כוח והמכונית לא כזו דינאמית – וכדי להגיע לנתוני התאוצה שעל המפרט צריך להיות מאד אגרסיביים ואז תקבלו גם בונוסים של רעש מנוע וצריכת דלק דמיונית. הממוצע שלנו עמד על 6.5 ק"מ/ל' – ממוצע! וזה רבותיי כבר לא עובר ב-2016 בואכה אוטוטו 2017. תיבה עם 6 הילוכים כשיש על המדף תיבות עם 8 ו-9 הילוכים היא זולה בשביל פורד אבל יקרה ללקוחותיה. אני בטוח שעם אותה ZF מתוקה האקספלורר לא רק שהיה דינאמי יותר הוא היה גם הרבה יותר חסכוני.

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

ניצלנו את ההנעה הכפולה לסיבוב קצר על דרך עפר מסודרת ומסורקת בכרמל – לא רחוק מ"יערות הכרמל" ולמפגש עם כמות מרשימה למדי של חזירי בר. לא היו כאן אתגרים מיוחדים ולא תכננתי כאלו שכן זוויות המרכב הן כאלו שלא משנה עד כמה מתוחכמת מערכת ההנעה הכפולה – הפגושים הנמוכים ישפכו צוננין על כל גחל מוטיבציה של לצאת להרפתקה בשטח.

בכביש פורד אקספלורר נעים למדי. אין רעשי רוח, והוא מטפל יפה בכבישים משובשים. אפשר לחצות איתו קילומטרים רבים בנוחות טובה וקצב ראוי. הרשימו אותי הבלמים אשר מתמודדים נהדר עם האתגר הניצב מולם וגם ההיגוי – בהתחשב בנסיבות – בולט לטובה.

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

מבחן רכב פורד אקספלורר. רק 360 אלפי שקלים וכל זה יהיה שלכם. צילום: פורד

סיכום

פורד אקספלורר המעודכן מרשים מאד במראה שלו, בעושר האיבזור, הוורסטיליות ובהתחשב וגם במחיר (אפילו ששברולט טרוורס זול ממנו ב-20,000 שקלים). יש מצד אחד תשומת לב לפרטים (כמו שקע עזר 220V) אבל מצד שני הגימור לא מספיק מוקפד לטעמי – ומראת הצד השמאלית מעצבנת אותי עד היום. הצד הדינאמי גמלוני למדי ולזה יש להוסיף צריכת דלק מאד גבוהה. למי זה טוב? לחובבי הז'אנר אשר צריכים גם 7 מושבים שלא נראה כמו מיניוואן. בעיקר אם אתם לא משלמים על הדלק.

ספורטאז'ב-131 אלף שקלים

$
0
0

תומר הדר

טלקאר, יבואנית קיה תשווק את הספורטאז' החדשה ב-131 אלף שקלים לעמיתי מועדון הצרכנות "חבר", כך עולה מחוברת המבצעים של הארגון. מדובר בגרסת URBAN הבסיסית, שמחיר המחירון שלה הוא 138 אלף שקלים.

אלפי שקלים הנחה במבצע של קיה לעמיתי חבר. צילום: רונן טופלברג

אלפי שקלים הנחה במבצע של קיה לעמיתי חבר. צילום: רונן טופלברג

לצד גרסת URBAN תשווק לעמיתי חבר גם גרסת ה-2.0 ליטר במחיר של 144,500 שקלים, במקום 153 אלף שקלים. גרסת הטורבו, היחידה שמצוידת בהנעה כפולה תעלה לעמיתי מועדון חבר 178,400 שקלים, הנחה צנועה ביחס למחיר המחירון הרשמי; 185 אלף שקלים.

הנחות מפליגות גם עבור קיה סורנטו עם 7 המושבים. צילום: ניר בן זקן

הנחות מפליגות גם עבור קיה סורנטו עם 7 המושבים. צילום: ניר בן זקן

מבחן רכב קיה סורנטו

מבצע מיצובישי אאוטלנדר

גם קיה סורנטו יימכר לעמיתי חבר בהנחות: מחיר גרסת הבסיס: URBAN מתחיל ב-188,400 שקלים, במקום מחיר מחירון רשמי של 198 אלף שקלים. מחירי הסורנטו בעלי ההנעה הכפולה יחלו עבור עמיתי "חבר" ב-243 אלף שקלים- במקום 263 אלף שקלים.

מעל 113 אלף מכוניות בארבעה חודשים

$
0
0

תומר הדר

שוק הרכב הישראלי צמח ב-16%, מסירות הג'יפונים צמחו במעל 30%, כך עולה מנתוני איגוד יבואני הרכב – ומסכמים את השליש הראשון של שנת 2016. בסך הכול, במהלך ארבעת חודשיה הראשונים של 2016 נמסרו בישראל 113,551 מכוניות חדשות. לשם השוואה, בשליש הראשון של שנת 2015, שליש השיא הקודם, נמסרו בישראל 97,674 מכוניות חדשות. לעומת העלייה הסבירה במסירות של כלל הרכבים, העלייה במסירות הג'יפונים הייתה קיצונית בהרבה: בעוד שבשנת 2015 נמסרו בשליש הראשון 15,003 רכבי כביש שטח ושטח מסוגים שונים – בשליש הראשון של שנת 2016 נמסרו 25,597 רכבי כביש שטח רכים ורכבי שטח.

עליה של 39% במסירות של רכבי הפנאי שטח של קיה ובראשם דגם ספורטאז'. צילום: קיה

עליה של 39% במסירות של רכבי הפנאי שטח של קיה ובראשם דגם ספורטאז'. צילום: קיה

על פי נתוני איגוד יבואני הרכב, במקום הראשון בטבלת המסירות ניצבת יונדאי, עם 16,266 מסירות מתחילת השנה. מדובר בעליה של 33% ביחס ל-12,208 מכוניות שמסרה יונדאי בישראל בתקופה המקבילה אשתקד. במקום השני ניצבת מובילת השנה שעברה קיה, עם 13,633 מסירות, עליה של 18% ביחס ל-11,540 מכוניות קיה אשר נמסרו אשתקד ואילו במקום השלישי ניצבת טויוטה, עם 12,566 מסירות, עליה קלה של 12% ביחס למסירותיה בשליש הראשון של 2015 – 11,231 מכוניות.

למרות העליות במסירות, בקרב חלק מן המותגים נרשמו דווקא ירידות. המשותף לכל המותגים שרשמו ירידה בביצועיהם הוא היעדרם של רכבי כביש שטח קטנים. לדוגמה: בעוד שסקודה, המצויה במקום הרביעי בטבלת המסירות עם 8,536 מסירות רשמה עליה של 51% במסירותיה, מאזדה, אשר נמצאת במקום הרביעי בטבלת המסירות מסרה בשליש הראשון של השנה 7,518 מכוניות, ירידה של שבעה אחוזים ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. מיצובישי, שמסרה 5,659 רכבים בשליש הראשון של השנה רשמה גם היא שבעה אחוזי ירידה במסירותיה ביחס לאשתקד.

מכירות מאזדה CX-5 בירידה. מצד שני הביקוש בשוק היד שניה ער. צילום: מאזדה

מכירות מאזדה CX-5 בירידה. מצד שני הביקוש בשוק היד שניה ער. צילום: מאזדה

אחד הנתונים הבולטים ביותר העולים מן הטבלה הוא הדרישה לרכבי כביש שטח, במיוחד קטנים. לדוגמה, השנה רשמה יונדאי עליה של 184% במסירות רכבי הכביש שטח. בקיה נרשמה עליה של 39% במסירותיהם של רכבי כביש שטח ואילו בטויוטה נרשמה עליה של 67%. לעומת זאת במאזדה נרשמה ירידה של 12% במסירות רכבי כביש שטח. במיצובישי נרשמה עליה של 62% במסירות רכבי כביש שטח, אשר את רובה ניתן לייחס למסירות רכב הכביש שטח של מיצובישי, האאוטלנדר.

רב המכר של מיצובישי, אאוטלנדר, ממשיך להמכר היטב ואף במספרים גדלים. דגמי המותג האחרים בירידה. צילום: ניר בן זקן

רב המכר של מיצובישי, אאוטלנדר, ממשיך להמכר היטב ואף במספרים גדלים. דגמי המותג האחרים בירידה. צילום: ניר בן זקן

אחת הבעיות החוזרות ונישנות, חלקם שלא היו ערוכים לזינוק כזה במכירות, או לחילופין שלא הצליחו לקבל מלאים מספקים – הם מועדי אספקה מאד, מאד ארוכים. הדו"ח אמנם מתייחס לכלי רכב אשר עלו בפועל על הכביש. אבל אם לקוח יזמין היום מכונית יהיה עליו לחכות (בחלק מדגמי הג'יפונים) כ-5 חודשים במקרים מסויימים לקבל את רכבו.

 


קריאת תיקון סוזוקי קרוסאובר

$
0
0

רוני נאק

מכשירי תנועה הודיעה הבוקר על ביצוע של קריאת תיקון – RECALL – למכוניות סוזוקי קרוסאובר מדגמי 2013 עד 2016 בשל בעיה בכריות האוויר במשענת המושבים הקדמיים. אם אתם בעלי מכונית כזו – צרו קשר ישירות אלגף השירות של החברה או לחילופין אפשר לבדוק גם באתר השירות של מכשירי תנועה.

להלן ההודעה המלאה ופרטי הקשר:

הודעה לבעלי סוזוקי SX4 קרוסאובר, שנה קלנדארית 2016-2013 . הרינו להודיע לכל לקוחותינו בעלי סוזוקי SX4 קרוסאובר, משנה קלנדארית 2016-2013 ,כי יצרנית הרכב, חברת סוזוקי, הודיעה על הצורך לבצע "קריאת שירות חוזרת" (recall (לחלק מהמכוניות מדגם זה, לצורך החלפת ריפוד משענת המושבים הקדמיים. קריאת השירות נובעת מחשש שתפר הריפוד באזור כרית האוויר שבמושבים הקדמיים, אינו מתאים ועלול להשפיע על תזמון פתיחת כרית האוויר הצדית. לכל בעלי המכוניות בהן יש לבצע את התיקון, תשלח הודעה בכתב. עם זאת, לקוח שמבקש לבדוק אם מכוניתו נכללת בקריאת השירות, יכול להתקשר לאגף השירות של החברה בטלפון www.ael-service.co.il תנועה מכשירי של השירות באתר לבדוק או, 1-700-701-900 מספר (לשונית קריאות שירות). את התיקון המתבקש על פי קריאת השירות, ניתן לבצע בכל אחד ממוסכי השירות המורשים שלנו, בכל רחבי הארץ. רשימת המוסכים מפורטת באתר האינטרנט של שירות מכשירי תנועה il.co.service-ael.www) לשונית רשת מוסכים). לתיאום ביקור במוסך ניתן להתקשר למוקד מוסכי השירות בטלפון 6909303-03 .התיקון יבוצע ללא תשלום והזמן הנדרש לכך הוא כשעתיים. לתשומת לבכם, על פי תקנה 306) א) לתקנות התעבורה, בעל רכב אשר לא יבצע את הקריאה החוזרת תוך 6 חודשים מיום קבלת מכתב זה, לא יחדש משרד התחבורה – רשות הרישוי את רישיון הרכב, וכן, על פי תקנה 306) ג) לתקנות התעבורה, לא יוכל בעל הרכב לבצע העברת בעלות.

 

היי דרומה עם סאנגיונג טיבולי!

$
0
0

צח פלדמן

הכול התחיל בטלפון שאמור היה להפתיע:

"סידרתי לך סאניונג טיבולי," הוא אמר. הייתה זו מעין מכה קלה בכנף של האגו.

כאילו פורשה מחכה בחניה הפרטית שלי ולא שברולט סוניק חבוטה מהשכרה ופורסטר עתיק שאוכל כאפות מדלתות של אמריקאית חסרות מצפון. ובכל זאת, ניסיתי לשמור על התלהבות מזויפת:

"מגניב… טיבולי!".

לא עברה שנייה ורצתי מאפס למאה כדי לחפש את הכלה בגוגל. הכול המשיך בחיפוש מהיר שאמור היה לאכזב. "סאניונג טיבולי," רשמתי לו במלבן החיפוש. איזו חיה מוזרה מחכה לי שם? מעניין… בום. בום. בום. תמונות של הרכב במגוון פוזיציות מגרות. גררררר

ויזואלית, הוא עבר אותי בטסט הראשון. קווי מתאר בזרימה אלגנטית, פרונט לא פראייר המקושט בזוג פנסים שמסתכלים לך בלבן המטאלי של העין. פרופיל קרבי – גולני, לא נ.מ ומגוון צבעים שעושים חשק להעביר ג'ילדה כל שתי דקות ולא לשטוף ידיים. נשמתי לרווחה.

 

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

הדייט הראשון

התבשמתי בעץ ריח קוקוס, קניתי בקבוק תוסף דלק סינגל מאלט, עליתי על אופניים חשמליים ודהרתי במהירות 12 קמ"ש לכיוון האבא של הכלה שחיכה לי באולם התצוגה. "באתי לקחת אותה לארבעה ימים" אמרתי לו בלי להתבלבל, כמו תיכוניסט שבא לקחת ילדה מבית טוב לסרט רע. הוא חייך וביקש רישיון נהיגה, שלא היה ברשותי (רומני מחונך, לא מגיע לדייט ראשון עם ארנק) לאחר שארגנתי תצלום באדיבות וואצאפ – קיבלתי שני V כחולים ואור ירוק. אני והטיבולי אחד על אחד פלאס חיוך מטמבון לטמבון.

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

יוצאים לדרך

הכנסתי את המפתח לסוויץ' וקצת נפלו פניי. משום מה, ציפיתי לאיזה מפתח חכם או לפחות למפתח עם כפתורים בילט אין ולא מפתח רגיל לגמרי המחובר לשלט. סובבתי אותו באלגנטיות, פעולה שגרמה למנוע ולמסך מגע מפנק, להתעורר מתנומה קצרה בחנייה תת קרקעית. העברתי לדרייב וברגע שליטפתי עם רגל ימין את דוושת הגז, הוא קפץ כמו איילה פעלתנית ויצאנו לקרוע את העיר הלבנה עם צבע אפור מטאלי.

המבטים של העוברים ושבים ליוו את הנסיעה: ספק מפרגנים, ספק לא מבינים כיצד ילד המפתח הממושקף מסתובב עם קוריאנית יפהפייה, בלי שאשתו העיראקית מניחה קובה בורגול מוצק על בליסטרא – ויורה ללא היכר.

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

השעה הייתה שלוש לפנות בוקר

בתחזית הבטיחו גשם. בתחזית של אשתי, הבטיחו ברד בטיילת של אילת. העמסתי מזוודה בינונית פלוס, שהרגישה נוח בתא המטען המפרגן. העמסתי ילד גדול שהרגיש נוח לפרק לי חוליה בגב התחתון וילד קטן שהרגיש נוח לצווח כמו שועל קרבות. עורב מנומנם נתן לו צווחה בקונטרה, סובבתי את המפתח – ויצאנו לדרך.

דהרנו לכיוון דרום בטיבולי הנחוש שהפתיע במומנט וגמישות נאה למדי. לאחר שהמחוג עבר את 60 קמ"ש ונע לו בנונשלנטיות מהירה לעבר המאה פלוס. גם שעון הטורים לא הראה סימני מצוקה, אז הרגשתי בנוח לבחון את הגבולות שלו. השמיים נצבעו באפור מטאלי בוהק. הטיפות החלו לרדת ולרדת. אי אפשר היה לעצור אותן… אז שלפתי במבה אדומה והטיפות נעצרו.

אבל אז התחיל גם גשם. והוא, אלוהים שבשמיים, לא עוצר טיפות בתמורה לבמבה אדומה. אז התחלתי להתפלל, תוך כדי חיפוש כפתור הווישר האחורי, שנראה כי שיחק איתי מחבואים על הדשבורד. בעודי דוהר לעבר דיל "3 לילות, חצי פנסיון + ארוחת בוקר + אשתי תקום בחמש בבוקר להניח פריטים הזויים על 5 מיטות שיזוף + תיקח לחדר 4 גביע פרילי תות", מנוע 1.6 ליטר עשה עבודה לא רעה בכלל וקירב אותי לעבר עיר הולדתי – באר שבע.

לרגע אכלתי סרט שקוראים לי "צחי" ונולדתי בבאר שבע ויש לי בגרות חלקית… ואז הציפרלקס התעורר, כמו המנוע שהרחיק אותי מהסרט הרע וקירב אותי לשובר הקופות: "גשם זלעפות באמצע אפריל".

תמונת מצב: אישה עם תיק מלא בכול טוב, שולפת דבר מתיקה בכל דקה עגולה, כדי לזכות בשקט שתוך כדי הסערה. מאחור: פעמיים ילד עם ערימות סוכר בדם ושלפוחית מלאה פיש. מלמעלה: אלוהים ישמור תולה כביסה המטפטפת על רכב פנאי, שצולח בגאון כל שלולית ואספלט חלקלק. מדלג לו בנחת אל עבר החופשה, שאמורה הייתה להיות שמשית, אך משום מה החליטה להפתיע בסערת רגשות.

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

הירידות למצפה רמון הגיעו מוקדם מהצפוי ואיתן גם: "אבא, מתי מגיעים?" ו"מאמי, תיסע בזהירות, שלא נמות פה כולנו יחד". "אל תדאגי מאמי" אמרתי בקול של קפטן אמריקה "יש לנו 7 כריות אוויר"! הגשם המשיך לעשות לי דווקא. דווקא כשאני נוסע לאילת. דווקא במצפה רמון ודווקא כשיש לי פיפי.

המשכנו בנסיעה: הילדים בהילוך גבוה ואני בהילוך 3, בוחן את תיבת ההילוכים האוטומטית, על ששת הילוכיה ותפעול ידני – טיפטרוניק. אצבע קדימה – אצבע אחורה, סקובידו… כאן הטיבולי התנהג מעט מוזר. אמנם עמד יפה במשימה, אך מעט בגסות. אולי זה הכפתור הקטן הזה, שמסרבל את הכיף בנהיגה ידנית. אולי זה אגודל הקבב שלי.

באופן מפתיע, הגשם לקח פסק זמן והילד הקטן לקח טעמי – פעולה שעשתה טוויסט בעלילה: השמש יצאה מבין העננים ואם כל הטוב טעם הזה לא הספיק – הנה אנחנו כבר שותים שוקו ביטבתה.

[See image gallery at www.automag.co.il]

לאחר שוקו – פיפי – אני מטפס על כל הפרות שיש פה כי אולי אחת מהן תוציא לי קקאו, חזרנו לטיבולי שחיכה כמו ילד טוב דימונה.

המשכנו לכיוון העיר הדרומית, בעוד אשתי מקבלת דיווחים מהחברים שאמורים היו להיות אתנו במלון: "יש שיטפונות, הכול חסום". ופתאום הרגשתי טוב עם עצמי. ושיצאתי בזול. למרות שכמעט השארתי כליה ביטבתה.

פסי ההאטה בכניסה לאילת לא הרשימו את הטיבולי שדילג עליהם ונתן קריצת פנס מלוכסן לשומר הקשוח בבודקה. הוא חייך. גם אנחנו. סופסוף הגענו. רטובים אך מרוצים. אנחנו והטיבולי שהלך לישון בחניה של המלון.

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

• להורדת המפרט המלא של סאנגיונג טיבולי

מבחן רכב סאנגיונג טיבולי

זריחה אילתית

בוקר. לאחר שאשתי הניחה בבריכה כובע קש על כיסא שיזוף אחד, עיתון על כיסא שני, חתול סיאמי על כיסא שלישי ופרילי על הרביעי – נעלמנו, אני הטיבולי ועומר בני הבכור, לטבילת בוץ קטנה. לחיצה קטנה על מערכת בקרת המשיכה, לחיצה גדולה על הגז ו…

"אבא השתגעת?!" מהספסל האחורי. לגיבור העל שלי ברח פיפי. טיבולי מצידו נהנה מליטוף חמים של שטח אילתי אחרי המבול.

והרי תוצאות טבילת הבוץ: חיית שטח, הוא לא. פה גומחה, שם חצץ – הוא יצלח בכיף ואף יספק את הסחורה בטיולי שבילים קלילים. אך ברגע שתדרשו ממנו מעבר, הוא ישאיר לכם אבק. ולא של כוכבים.

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

אפילו גשם כבד, שטפות וברד בטיילת לא יכלו לעצור את משפחת פלדמן והסנגיונג טיבולי שלהם. צילום: צח פלדמן

90 צפונה

לאחר 3 ימים גדושי טיבולי: מהמלון – למסעדה עם העורב האילתי שעושה "קראק". מהמלון – לג'ירף האילתי שעושה "קאק". מהמלון – לטיילת עם הגשר שקפצתי ממנו בתור ילד והיום, רוצה לקפוץ ממנו בגלל ילד. ואם לא די בכול אלו, גם היינו בדיוק בפנג'ויה, שזה אומר סטודנטים עם זקפת לילה וביצה בגודל של הכדור שמעיף ילדים מחוצ'קנים לשמיים. וכעת הגיעה העת ל… מהמלון – הביתה.  אמחייה!

נכנסנו, כולנו, לטיבולי החתיך: אני, אשתי, הילדים, 77 ק"ג סוכר ותיק עם בקבוק יין שנשבר. התחתונים שלי התמלאו במרלו. נפרדנו מהעיר הדרומית ומהנעליים של אשתי – נכנס יין, יצא אלפייה מהארנק.

לדאבוני, בעוד כיום וחצי, אצטרך להיפרד גם מה סאנגיונג טיבולי: ג'יפון חמוד, חתיך ומפתיע במחיר מצוין, שיכול לתת פייט יפה ליקרים ממנו בסגמנט.

נתתי גז וברחתי משם.

משפחה של ערסים עלו על הטריק של אשתי עם החתול הסיאמי.

והם היו עם יגואר.

"קארק"! צילום: HBO

"קארק"! צילום: HBO

עשרות אלפי שקלים הנחות באינפיניטי ושברולט

$
0
0

רוני נאק

שברולט מגלחת 9,000 שקלים מהמחיר הרשמי של רכב הפנאי החדש שלה אקווינוקס (טרם נבחן אצלנו) במסגרת מבצע מכירות שמתחיל ב-22 במאי. הסכום הזה מבטא הנחה של 5% ממחירו המקורי של הרכב למחיר של 161 אלפי שקלים.

כמעט 10 אלפי שקלים הנחה לרכב הפנאי החדש שברולט אקווינוקס. צילום: שברולט

כמעט 10 אלפי שקלים הנחה לרכב הפנאי החדש שברולט אקווינוקס. צילום: שברולט

באותה נשימה שברולט מורידה 11% משמעותיים מאד מג'יפון טראקס (כמעט 14.5 אלפי שקלים!) לתג מחיר מעניין מאד של 115,500 שקלים. בשני המקרים מדובר בגרסאות LS – הבסיסיות יותר.

בנוסף לרכבי הפנאי שברולט מורידה בין6 ל-13% הנחה על דגמי פרטיות נוספים ובהם שברולט ספארק החדשה אשר בגרסתה הידנית מחירה ירד ל-55 אלפי שקלים בימי המבצע שבין ה-22 ל-29 במאי.

20,000 שקלים הנחה, תנאי מימון וטרייד אין על אינפינטי QX60 (איך היה מתאים עכשיו קצת מהשלג הזה...) צילום: ניר בן זקן

20,000 שקלים הנחה, תנאי מימון וטרייד אין על אינפינטי QX60 (איך היה מתאים עכשיו קצת מהשלג הזה…) צילום: ניר בן זקן

גם באינפיניטי – מותג הפרימיום של קבוצת קרסו – יש מבצעי מכירות. בתחום רכבי הפנאי אינפיניטי תציע 20 אלף שקלים הנחה לרכישת QX60 – רכב פנאי 7 מושבים. ל-QX60 שתי רמות איבזור: אלאגנס ועלית ומחיר המחירון הרגיל שלהם (על פי אתר היבואן) עומד על 400 ו-450 אלפי שקלים בהתאמה.

בנוסף גם הדגם המוביל של המותג Q70 אשר הושק רק בסתיו האחרון ייהנה מגילוח של 30 אלף שקלים ממחירו לתג חדש של 349 אלפי שקלים.

בנוסף להנחה ה"קשה" באינפיניטי תקבלו גם תנאי מימון משופרים ואפילו טרייד אין מרוכך לימי המבצע שבין ה-17 ל-20 במאי.

 

יונדאי i20 Cross החל מ-109,900 שקלים

$
0
0

רוני נאק

העליה המטאורית של הג'יפונים תפסה רבים לא מוכנים, יבואנים כיצרנים, וזמני אספקה ארוכים הפכו בחודשים האחרונים כמעט לאירוע קבוע בחצרות יבואנים רבים. ולא ניתן להתעלם מהמספרים העצומים של קרוסאוברים, ג'יפונים ורכבי פנאי שטח גדולים יותר אשר עולים על הכבישים – ונוגסים נגיסות כואבות מקטגוריות הרכב המסורתיות. אם אתם רוצה להיות שחקן אתה – יבואן הרכב – חייב להיות עם אצבע קלה על ההדק ולהציב חייל בחזית הלוהטת הזו.

יונדאי i20 CROSS - רכב פנאי חדש של יונדאי החל מ-109,900 שקלים. צילום: יח"צ

יונדאי i20 CROSS – רכב פנאי חדש של יונדאי החל מ-109,900 שקלים. צילום: יח"צ

זה בדיוק מה שיונדאי עשתה עם תחילת השיווק של i20Cross בישראל. פחות דגם בזכות עצמו אלא גרסה מעובה ומוקשחת של יונדאי i20 מקבוצת הסופר מיני. לפי יונדאי כ-50% מחלקי המרכב של ה-i20 המקורית הוחלפו וכן התווסף איבזור רב, ומתלים מוגבהים, כדי לקבל את המראה ואת הפרופורציות של SUV כדמו"י.

יונדאי i20 CROSS - רכב פנאי חדש של יונדאי החל מ-109,900 שקלים. צילום: יח"צ

יונדאי i20 CROSS – רכב פנאי חדש של יונדאי החל מ-109,900 שקלים. צילום: יח"צ

יונדאי i20 Cross תשווק בשתי רמות איבזור: אינספייר ו-פרימיום במחירים של 109,900 ו-115,900 שקלים. כאשר במסגרת ההשקה יקבלו הרוכשים גם מערכת מוטימדיה מקושרת (WAZE כלול וחבילת גלישה לשנה) בשווי 3,000 שקלים.

להורדת המפרט המלא יונדאי i20 Cross

להלן ההודעה המלאה לעיתונות:

כלמוביל יבואנית יונדאי בישראל מרחיבה את נבחרת דגמי ה- SUV של יונדאי בישראל ומתחילה בשיווק ה- i20 cross, קרוסאובר  אופנתי חדש, המצטרף לדגמי ה- -suv הטוסון והסנטה-פה. ה- i20 cross מתאים לקהל מגוון, בעל מרחב פנימי נדיב, אבזור עשיר, תנוחת ישיבה גבוהה ומרחק סרנים מקטגוריית הסאב קומפקט. ה- i20 cross החדש עוצב ופותח במרכז הפיתוח של הקונצרן באירופה במטרה לחזק את אחיזת יונדאי בסגמנט ה-SUV המתחזק ביבשת

אבזור:

דגם ה-Premium מצויד במערכת המולטימדיה Connected Car (הטבה בהשקת הרכב) שכוללת צג מגע 8 אינץ' דיגיטלי, את מערכת הניווט של Waze, דיבורית בלוטות' (BT) ומצלמת נסיעה לאחור. עוד כולל ה- i20 cross אבזור נדיב הכולל בקרת שיוט, תאורת LED מלפנים ומאחור, מראות צד בצבע הרכב הכוללות איתות מובנה וכיוון וקיפול חשמלי, חישוקי סגסוגת 17 אינץ', תא כפפות מקורר, הגה מצופה עור, כיוון הגה לגובה ולעומק, פנסי ערפל קדמיים, נעילה מרכזית, 4 חלונות חשמל, שלט מפתח מקורי, אימובילייזר מקורי, מכסה דלק כסוף בעיצוב ספורטיבי, מגן סף פגוש קדמי, וחיישני חניה מקוריים.

בטיחות
ה- i20 cross אשר משיג ציון בטיחות גבוה של 6 נקודות מגיע כסטנדרט עם מערכת הבטיחות מוביל-איי להתראה בפני סטייה מנתיב וקרבה גדולה מדי לרכב שלפנים כולל מערכת זיהוי תמרורי מהירות, 6 כריות אוויר, מערכת בקרת יציבות אלקטרונית ESC, מערכת חלוקת כוחות בלימה בין הסרנים EBD, הפעלת מערכת האיתות בבלימת חירום ESS, מערכת TPMS לניטור לחץ האוויר בגלגלים חיישן חגורות בטיחות ועוד.

מערכת ה- Connected Car

מערכת ה- Connected Carהניתנת כהטבת השקה לרוכשים הראשונים כוללת מסך 8 אינטש גדול וחוויתי. ומאפשרת לנוסעים ליהנות מגלישה ברשת. מערכת ההפעלה מסוג אנדרואיד "רצה" על גבי מערכת המולטימדיה שברכב ומספקת בין היתר ממשק מגע נוח, אפשרות להאזנה לתחנות רדיו מכל העולם באמצעות אפליקציית רדיו Nobex האינטרנטי, ניווט הכולל מערכת WAZE  וחניה באמצעות האפליקציות סלופארק ופנגו. עוד על גבי המסכים פריסת אולמות התצוגה, מרכזי השירות והטרייד-אין אשר ניתן להתקשר או לנווט אליהם בלחיצת כפתור. מערכת ה-Connected Car  כוללת גם ספר רכב אינטראקטיבי דיגיטלי ידידותי לתפעול והבנה.

עיצוב:

עיצוב ה- i20 cross הייחודי מבוסס בחלקו על דגם ה- i20 החדש כשלמעלה ממחצית מהחלקים החיצוניים הינם ייחודיים לדגם הcross . שילוב של מיקום ישיבה גבוה בכ- 6 ס"מ לנהג, תוספת של 6 ס"מ לגובה הרכב וחלוקת מרחב נכונה מוסיפה לנוחות, איכות ולראוּת, כמו גם לכניסה ויציאה נוחה.

ב  i20 crossשולבה חבילת עיצוב ייחודית הכוללת פגושים אחוריים וקדמיים ייעודיים קשוחים יותר, פנסי ערפל עגולים משולבים בחלק הקדמי ובחלק האחורי, עם ספוילר אחורי ייחודי אשר מוסיף לעיצוב הדגם. המראה שופר בנוסף על ידי חיפוי חצאיות צד כדי להדגיש את פתחי הגלגלים. סט של מסילות גג כסופות משלים את העיצוב בהוספת פרקטיות חיונית.  פרטים נוספים שמבדלים את ה-   i20 crossכוללים את הגריל הקדמי המשושה המזוהה עם יונדאי בשחור מבריק מוקף כרום, כיסוי

מכסה דלק בגימור כסוף וגלגלי 17 אינץ' חדשים, דוושות מתכת ייחודיות ושילובי צבעים נועזים.

דוידי פיאמנטה, מנכ"ל קבוצת הרכב הפרטי  בכלמוביל מציין כי "ה- i20 cross מרחיב את נבחרת דגמי ה- SUV של יונדאי בישראל ומאפשר פניה לקהלים חדשים אשר מעוניינים ברכב SUV   פנאי מעוצב ודינאמי הכולל מימדי פנים נדיבים וחבילה אבזור כוללת ומרשימה במחיר משתלם  ."

ל- i20 cross מנוע Kappa עם שרשרת תזמון ללא-תחזוקה בעל הספק של 100 כוחות סוס ב- 6000 סל"ד עם תזמון שסתומים משתנה כפול. מומנט של 13.7 קג"מ ב- 3500 סל"ד, מהירות מרבית של 162 קמ"ש, תאוצה מ- 0 ל- 100 קמ"ש ב- 13.6 שניות.

מידות הרכב:

אורך: 4,065 מ"מ

רוחב: 1,760 מ"מ (לעומת 1,734 מ"מ)

מרווח סרנים  2,570

גובה: 1,529 מ"מ (לעומת 1,474 מ"מ)

גובה מהקרקע  160 מ"מ (לעומת 140 מ"מ)

מרווח רגלים מושב קדמי 1,098 מ"מ

מרווח רגלים מושב אחורי  794 מ"מ

מרווח ראש מושב קדמי  1,038 מ"מ

מרווח ראש מושב אחורי  978 מ"מ

מרווח כתפיים מושב קדמי  1,365מ"מ

מרווח כתפיים מושב אחורי  1,350 מ"מ

מרווח מותניים מושבים קדמיים  1,301מ"מ

נפח תא מטען 301 ליטר

משקל עצמי  1,180ק"ג

תצרוכת הדלק על פי נתוני היצרן ובבדיקות מעבדה

מחוץ לעיר: 19.2 ק"מ לליטר

בעיר: 11.2 ק"מ לליטר

משולב: 15.6 ק"מ לליטר

פליטת CO2: 152 גרם לק"מ

ציון ירוק: 7

ציון בטיחות: 6

 

מחירים:

דגם מחיר
INSPIRE 109,900
 Premium 115,900

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימטד

$
0
0

רוני נאק

עכשיו אפשר להודות בזה. מעולם לא הבנתי מדוע ג'יפ הייתה צריכה את הקומפאס ואת הפטריוט במקביל. שניהם פרי שת"פ עם מיצובישי (אאוטלנדר ולאנסר ארה"ב), חולקים אותה טכנולוגיה ומערכות הנעה כשרק חלקי הפח שונים במהותם – ושניהם לפחות בדור הראשון היו ביצוע בינוני למדי בוודאי ביחס לאאוטלנדר של אותן שנים.

אולי בג'יפ – לפני עשור – הקדימו את המאוחר ופספסו את הרכבת של אפנת הג'יפונים הקטנים אשר התחילה להתגלגל רק בשנים האחרונות. ובוודאי שאי אפשר להתעלם מהעובדה שיש היום בעל בית חדש – FCA (פיאט) – אשר מושך בחוטים ארוכים ואינטרסים גלובאליים שונים מאלו של קרייזלר ובתוכו מותג ג'יפ. כדי לקבל מושג לסדרי הגודל השונים, אספר לכם כי הרנגייד מיוצר בשלושה מפעלים בעולם: איטליה לשוקי המערב וישראל, סין (JEEP ראשון להיות מיוצר שם) וברזיל במפעל של פיאט אשר מייצר גם טנדר פיאט טורו – על בסיס אותה פלטפורמה.

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

רנגייד

ג'יפ מעולה לא וויתרה על השם "רנגייד" אשר סימן בעבר גרסאות מיוחדות ובייצור מוגבל של דגמי CJ בתחילת שנו ה-70' ועד לצ'ירוקי (ליברטי) של תחילת שנות האלפיים. אם רצית ג'יפ מצויץ ומאובזר ברוב המקרים רנגייד היה הגרסה בשבילך.

עכשיו ג'יפ מציגה את הרנגייד כדגם בזכות עצמו. ויש לשם הזה משקל רב בהיסטוריה של המותג – משקל שלא נופל בהרבה מזה של השם "רנגלר" האייקוני. ואולי לשם בדיוק רוצים לכוון אותנו אשפי השיווק של פיאט – שהרי היסטוריה ומסורת הם שמות נרדפים לשיווק.

ולעצם העניין. ג'יפ רנגייד "יושב" על אותו הבסיס המכאני של פיאט 500X ו-500L על הפלטפורמה של פיאט המיועדת לרכבי פנאי קטנים עם אופציה להנעה כפולה. אותו בסיס מכאני משרת גם טנדרון של פיאט בברזיל.

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

לא תמצאו כאן מנוע פנטאסטאר 6V כמו בגרנד צ'ירוקי ובצ'ירוקי אלא – ברוח התקופה – מנוע 1.4 ל' טורבו אשר בגרסת הלימטד שנבחנה מפיק 170 כ"ס ו-25.5 קג"מ (לעומת 140 ו-23.5 קג"מ בגרסת לונגטיטיוד). גם תיבת ההילוכים שונה – אוטומטית פלאנטרית עם 9 הילוכים נהדרת של ZF אשר משרתת גם את הצ'ירוקי וגם דגמים אחרים של מותגי פרימיום רבים. זו תיבת הילוכים יקרה ומצויינת. ההנעה לשם שינוי היא כפולה קבועה עם מצב אוטומטי (ברירת מחדל של הנעה קדמית) או נעילה ויש בורר למצבים של נהיגת שטח (סלקט טריין) אשר משנה פרמטרים של מערכת ההנעה ובקרת המשיכה כדי להתמודד עם בוץ, חול, הצלבות בסלעים או נהיגה ספורטיבית על הכביש.

עם בסיס גלגלים של 257 ס"מ ג'יפ רנגייד בהחלט נכנס להגדרה של קומפקטי. הוא מפצה על הקוצר הכללי עם רוחב של מעט מעל 2.0 מטרים וגובה של כמעט 170 ס"מ. בפועל זה מתורגם לתא נהג ונוסעים מרווח מאד – אם כי במחיר של תנוחה ישיבה זקופה למדי מאחור. תא המטען גם הוא נהנה ממידות הרוחב והגובה לנפח כולל של 524 ליטרים – מכובד למדי בסגמנט הזה.

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

חשוב לציין חבילת בטיחות מקיפה מאד – ו-5 כוכבי בטיחות NCAP  – יש 6 כריות אוויר, מערכות בטיחות מתקדמות כמו הזהרה מסטייה מנתיב ותיקון ההגה, קורות חיזוק, עיגוני ISOFIX והמערך הרגיל של בקרת יציבות, אחיזה, זינוק בעליה TPMS ועוד.

גם איבזור הנוחות של גרסת לימיטד עשיר מאד. יש לוח מחוונים בר התאמה אישית, מולטימדיה מקורית, בקרת אקלים, נגיעות של עור היכן שחשוב, מושבים מאד מרווחים ונדיבים, חלון שמש ענקי על רוב שטח התקרה ווילון חשמלי. שקע 220V מאחור ועוד ועוד.

המחיר. נכנס לרווח שבין המותגים העממיים למותגי הפרימיום בסגמנט: 215,000 שקלים.

[See image gallery at www.automag.co.il]

נהיגה בג'יפ

מיד עם הכניסה לרכב תבינו שמדובר כאן במשהו אחר. ואם יצא לכם לנהוג בג'יפ פטריוט תדעו למה אני מתכוון. מושב הנהג רחב ומספק תמיכה עם בסיס יוצא דופן בממדיו – מתאים לישבן טקסאני שלמזלי איני סוחב עדיין – השמשה הקדמית רחוקה לפנים, ניצבת באופן זקוף ונתמכת על ידי שתי קורות A רחבות מאד אשר מצד אחד מקנות תחושת בטחון אבל מצד שני מסתירות יפה בסיבובים. מכסה המנוע נוכח מאד ויש לו את אותם הקונטורים המזכירים את זה של CJ של פעם. מאחרי ההגה התחושה היא של רכב גדול הרבה יותר מכזה היושב על פלטפורמה מקבוצה B.

בתא הנהג תגלו את כל המאפיינים הקלאסיים של ג'יפ – כאילו מישהו עמד עם צ'ק ליסט וסימן V על כל פריט. זה נחמד מאד לגלות את הפרטים הקטנים – ואכן יש רבים מאלו וההקפדה מרשימה מאד – ליגות מעל מה שהכרנו בקומפאס ופטריוט. יחד עם זאת, קשה לי (אולי זה רק אני…) להשתחרר מהתחושה של התפאורה אשר מוצגת לנגד עיניי. מרגיש מסובן.

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

המושבים מאחור טובים גם כן. תנוחת הישיבה זקופה, המרחב לרגליים מוגבל אבל זה לא מקום נורא לשבת בו שעה עד שמגיעים לסטיקייה הנכונה.. מפתח הדלתות גדול מספיק כדי להשתחל בנוחות והמרווח לראש ולכתפיים נהדר בשביל רכב פנאי קומפקטי.

בעיר הנסיעה ברנגייד (כמעט יצא לי רנגלר…שיואו) נעימה למדי. המנוע חרישי והמכונית מתגלגלת בזריזות בין הרמזורים עם פעולה חלקה ונעימה מאד של תיבת ההילוכים וגיהוץ מרשים של המתלים. בכלל – ה;NVH של ג'יפ רנגייד מרשים למדי. וזה נכון גם לגבי רעשי הכביש ורעשי הרוח במהירות גבוהה.

בעיר החיים הטובים מוגבלים בשל קורות A שמסתירות וכן שדה ראיה מוגבל לאחור. שימוש במראות, חיישנים ומצלמת חנייה הכרחי.

מחוץ לעיר נהניתי להתעלל בבקרת הסטייה מנתיב. זו מחזירה אותך למרכז הנתיב ורוטנת כלפיך בצירטור אלקטרוני. צחוק בצד המערכת עובדת מצוין ותזהה את פסי ההפרדה הדהויים ביותר. מרשים.

ההיגוי כבד משקל אבל לא מדויק במיוחד – ועם הפידבק שמגיע מההיגוי האקטיבי  – לא ממש התחברתי לגלגל ההגה. מצד שני הבלמים היו מצוינים וגם תגובות השלדה נכונות במצבים של עומס או נהיגה נמרצת יותר.

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

פיאט 500X מול כל הג'יפונים

טיול שטח על מסלול המבחן של ג'יפ רנגייד

יחידת ההנעה לא מרגישה חזקה כמו שהנתונים מלמדים ולמרות משקל עצמי של 1500 ק"ג בלבד הביצועים חסרים לטעמי מעט יותר "עובי" וצריך לסובב למנוע הקטן את הצורה כדי להפיק תאוצות חזקות. תיבת ההילוכים כאמור מצוינת ואף עוזרת לנהג עם הורדת הילוכים בבלימה חזקה ולימוד אופי הנהיגה כדי לחסוך לעצמה העברות הילוכים מיותרות. "אגואיסטית" תגידו? אולי. אבל עובדת נהדר.

בשטח עם ג'יפ

גרסת לימטד נהנית ממרווח גחון של 20 ס"מ – 3.0 ס"מ יותר מזו של הגרסה הבסיסית יותר. וזה מביא עימו גם זוויות גישה ונטישה משופרות מעט 21 מעלות ו-32 מעלות בהתאמה. אז אפשר להתמודד עם נהיגה בשטח קל עד בינוני עם תשומת הלב הראויה לשלמות הפגושים וספי הצד. היעילות של מערכות בקרת האחיזה במצבי הנהיגה השונים (חול, בוץ וסלעים) מרשימה מאד ובמידה רבה נחוצה כדי לפצות על העדר מהלך מתלה ארוך – שהוא תנאי מקדים לכל רכב שטח אמיתי.

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב ג'יפ רנגייד לימיטד. המון איבזור נוחות, רמת בטיחות גבוהה, מורשת מגובה ביכולת ותג מחיר גבוה. צילום: רוני נאק

בידוד התא מחירפוצי שביל טובים למדי – הייתי נזהר או מתרחק משבילי אבנים קשים (רמת הגולן למשל) אבל לא חושש ממדרגות או הצלבות – הקטנצ'יק הזה הרבה יותר גיבור ממה שנראה.

• להורדת המפרט של ג'יפ רנגייד

סיכום

ב-215 אלפי שקלים קבלו ג'יפון שהוא מעוצב ומיוחד כמו שהוא רב יכולת.זה נכון שמעטים הם רכבי הפנאי/קרוסאוברים הנמכרים עם הנעה כפולה ולטעמי זה פספוס שכן ההנעה הכפולה מעניקה לרכב מימד – עולם אפילו – נוסף של שימוש שאין למכונית-כלואת-אספלט. רנגייד לימטד מצויד בעושר רב, הוא מלא פרטים קטנים שכיף לגלות, והוא מלא אופי וזהות. האם הוא יפה/מכוער אשאיר את ההחלטה לכם. לצד זאת הביצועים לא מלהיבים, וצריכת הדלק גבוהה – כ-10 ק"מ לליטר בממוצע – בסגמנט הזה.

ואי אפשר להתעלם כבר מהפיל שבחדר. המעבר של מותג ג'יפ לסמל"ת. איך הוא ישפיע על שמירת הערך של הרכב, האם המחירים יעלו או ירדו, אילו גרסאות יוצעו למכירה ועוד שאלות רבות שבינתיים עוד אין תשובות עליהן.

Viewing all 1547 articles
Browse latest View live


Latest Images